Najbolji poslovi za rad od kuće u 2022.

Najbolji poslovi za rad od kuće u 2022.

25/01/2022

0

Rad od kuće doživeo je veliku ekspanziju protekle 2 godine, usled pandemije virusa COVID - 19, jer su mnoge kompanije, posebno za vreme karantina, bile primorane da na određeno vreme smanje ili prekinu rad iz kancelarije. 

Kako su mnogi uvideli prednosti u ovakvom načinu rada - fleksibilno radno vreme, više kvalitetnog vremena provedenog sa porodicom, bolja organizacija rada itd., sve više ljudi se opredeljuje da radi od kuće puno radno vreme. 

Pročitajte: Da li je bolji posao promena koja vam je potrebna?

Shutterstock

 

Dobra vest je da su i kompanije uvidele navedene prednosti remote rada, tako da je ponuda poslova nikad raznovrsnija!

Podelili smo sa vama neke od najboljih poslova koji se mogu obavljati od kuće. Za pojedine vam nije potrebno nikakvo dodatno znanje, dok neki iziskuju dodatna usvršavanja. 

Dizajner 

Pored grafičkih dizajnera, koji se bave osmišljavanjem i izradom dizajna za različite medije - ilustracije, brošure, logotipe, banere itd. sve traženiji su i web dizajneri koji se bave pripremom dizajn planova i struktura web sajtova i dizajniranjem izgleda web stranica. 

Ukoliko želite da se bavite ovim kreativnim poslom, a nemate potrebne veštine, brojni su tutorijali i obuke za ovo zanimanje, uz pomoć kojih za par meseci možete postati kvalifikovani za rad.

Pročitajte: Da li vam je vreme za promenu karijere? Šta mislite o IT-u?

Shutterstock

 

Tehnička podrška

Operateri u call centrima takođe ne moraju raditi isključivo u kancelarijama, a ukoliko ste komunikativni, ovaj posao može biti dobar izbor. Sam rad ne mora zahtevati da pričate ceo dan, već se komunikacija  može obavljati i putem emaila. Često vam nisu potrebne nikakve tehničke veštine, a ukoliko jesu, same kompanije nude obuke i treninge za zaposlene.

Marketing menadžer 

Digitalni marketing otvorio je vrata mnogim poslovima koji se mogu raditi i od kuće - marketing na društvenim mrežama, email marketing, SEO, Google Ads, za koje možete steći znanja kroz obuke i kurseve za digitalni marketing. Uz to, ukoliko imate dara za pisanjem, možete se baviti pisanjem blog tekstova, PR tekstova, osmišljavanjem marketing kampanja  itd.

Shutterstock

 

Online predavač stranih jezika

Ovi poslovi postali su zastupljeniji kod nas prethodnih godina, a mogu se raditi i kao dodatni posao, jer sami birate koliko časova želite da držite. Najčešći poslovi odnose se na predavanje engleskog jezika, a za posao potrebno je da poznajete jezik na C1 ili B2 nivou, ili da posedujete TEFL sertifikat.

Prevodilac

Slično kao i za posao predavača stranog jezika, i za ovaj posao potrebno je da dobro poznajete jezik, a pored engleskog, traženi jezici su i nemački, kineski, turski itd.

Pročitajte: Zašto da naučim Android programiranje?

Shutterstock

 

Programer

Posao programera želja je mnogih, zbog svih pogodnosti koje nudi, a same pozicije su raznovrsne: razvoj web sajtova, izrada mobilnih aplikacija i različitih softvera, testiranje softvera itd. Ukoliko niste završili tehnički fakultet, u ponudi su škole programiranja, kursevi i intenzivni bootcamp-ovi na kojima možete za 6 - 12 meseci steći znanja za početak ove dobro plaćene karijere.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Shutterstock

Slične Vesti

Pročitajte još