Da li je bolji posao promena koja vam je potrebna?

Da li je bolji posao promena koja vam je potrebna?

22/11/2021

0

Da li znate da jedna osoba prosečno promeni posao 12 puta u toku svoje karijere? Dosta toga se promenilo u odnosu na vreme kada su naši roditelji započinjali karijere, kada se u penziju išlo iz iste kompanije u kojoj se započinjalo.

Ovakvu vrstu "lojalnosti" milenijalci ne smatraju dobrom. Oni se, za razliku od roditelja, mnogo lakše opredeljuju za promenu, i to ne samo poslodavca, nego kompletnog zanimanja. Prema nekim istraživanjima 75% njih smatra da je promena posla na svakih nekoliko godina korisna za njih. Pored milenijalaca, sve više i druge, radno sposobne populacije, se opredeljuje za promenu, a razlozi za to su brojni.

Pročitajte: Zašto da naučim Android programiranje?

Shutterstock

 

Jedan od razloga je jer ne smatraju da su poslodavci takođe lojalni svojim zaposlenima, u situacijama kada su spremni da olako otpuste svoje radnike, koji su u istim kompanijama čak i po više decenija, usled privatizacije ili smanjenja obima posla. Takođe, ovome možemo pridodati i činjenicu da veliki broj poslodavaca svoje zaposlene može smatrati lako zamenljivima, te ne osećaju potrebu da zadrže radnika.

Značajan razlog za promenu svakako jeste i veća novčana naknada, koju prelazak na novu poziciju može da donese. Rad u jednoj kompaniji, uglavnom i donosi povremena povećanja plate, ali ta povećanja ne moraju biti značajnija, ni kompetitivna u odnosu na platu koja se može ugovoriti prelaskom u novu kompaniju.

Ovaj trend drastično je povećan u toku pandemije Korona virusa, tokom koje su se radne navike promenile, pa je sada mogućnost rada od kuće jedna od značajnih uslova za novi posao, ali i postojanje balansa između posla i privatnog života.

Pročitajte: Kako postati Instagram influenser?

Kao što je navedeno, sve više ljudi se pored promene same kompanije, opredeljuje i za promenu zanimanja.

Mi vam možemo predložiti industriju koja odoleva ekonomskim krizama i pandemijama, koja ulaže u svoje zaposlene, omogućava im mnoge benefite, ali nudi i kompetitivnu zaradu.

Uz to, na tržištu rada u Srbiji, ali i van nje, postoji velika potražnja za ovim zanimanjima, što garantuje lak pronalazak posla.

Shutterstock

 

Reč je, možda pretpostavljate, o IT industriji. Ukoliko smatrate da imate sklonosti za bavljenjem ovim poslom, ali se brinete jer nemate niakakva tehnička predznanja, nemojte da vas to obeshrabri, jer su mogućnosti za sticanjem znanja u današnje vreme raznovrsne. Od fakulteta i viših škola, ali i do intenzivnih škola programiranja i online obuka, pregršt je načina da ovladate ovim modernim i plaćenim zanatom. Takođe, pored inženjerskih poslova, brojne su pozicije koje nisu vezane za programiranje - dizajn, digitalni marketing, menadžment i mnoge druge.

Uvek imajte na umu da je život  kratak da biste se bavili poslom koji vas ne ispunjava, pa je pronalazak pravog zanimanja ključan.

Sada možete da postanete kvalifikovani za karijeru koju odavno želite, a Cubes IT School je tu da vas podrži, nudeći vam jedinstvenu priliku da danima Crnog petka - od  25.og do 29. novembra, uštedite do 800 eur na online kurseve programiranja i obezbedite sebi sigurnu budućnost.

Vreme je za novo poglavlje!

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Shutterstock

Slične Vesti