Učenje tokom leta - kako zadržati fokus?

Učenje tokom leta - kako zadržati fokus?

Autor: | 17/06/2022

0

Ovih dana svedoci smo da su društvene mreže počele da gore” od letnje atmosfere. Čini nam se da preovlađuju slike sa nezaboravnih putovanja, tropskih plaža, ispijanja koktela po gradskim kafićima, ludih izlazaka… Vrelina se oseća i preko ekrana mobilnog telefona, a leto je tek počelo.

Nažalost, jedina rezervacija koju ovog leta imate je ona za čitaonicu ili online kurs koji već dugo odlažete.

Bez obzira da li ste student kome su ispitni rokovi prolazili bezuspešno jedan za drugim, ili se spremate za promenu karijere i sakupljate neophodna znanja za što bezbolniju promenu, jasno nam je da je motivaciju za učenje na 30+ stepeni teško naći.

Ali, umesto da budete neraspoloženi i jadikujete nad svojom sudbinom, dajemo vam savete kako da vam učenje tokom leta lakše padne. 

Pročitajte: Preokreni svoju karijeru u 5 koraka

Shutterstock

 

Napravite plan -  kada nam je potrebna jaka volja da bismo učili, važno je da imamo raspored i da ga se pridržavamo što je više moguće. Osmislite i napravite plan koji će vam odgovarati i pomoći da ispunite zadatke, na primer: planiranje svakog sata, dana, planiranje po oblastima učenja, kreiranje dnevne liste zadataka itd.

Budite realni - lepo je sebi zadati velike ciljeve, ali je mnogo lepše ciljeve ostvarivati. Leto je, želećete pauzu. Zaslužićete pauzu. Dakle, kada pravite raspored, manje je više! Budite nežni  prema sebi.

Pročitajte: Najbolji poslovi za rad od kuće u 2022.

Shutterstock

 

Odvojite prostor za učenje - napravite sebi odgovarajući ambijent, odnosno izdvojeni prostor koji ćete koristiti samo za učenje. Bilo da je to čitaonica ili odabrano mesto u kući, važno je da vam pruža koncentraciju i mir za nesmetano učenje. Međutim, preporučujemo da ponekad sebi date slobodu da izadjete iz kuće i promenite lokaciju za učenje, jer će vam promena atmosfere dati novu energiju za rad.

Poštujte sopstvene potrebe - koliko god fokus bio na učenju, dozvolite sebi povremenu zabavu, koja će vam napuniti baterije. Bilo da je to trening, šetnja, druženje sa prijateljima, vikend putovanje ili luda žurka - izbor je apsolutno na vama.

Za kraj, iskoristite prednost dužeg dana!  Naravno, ne mislimo da je leti dan traje duže od 24h, već da je čak 16 sati u toku jednog dana ispunjeno dnevnom svetlošću. Iskoristite tu prednost kako biste bolje organizovali dan i uskladili učenje sa drugim aktivnostima koje će vas ispuniti.

Srećno!

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti