POKLON KOME SVAKE GODINE RASTE VREDNOST

POKLON KOME SVAKE GODINE RASTE VREDNOST

Autor: | 21/12/2021

0

Decembarska praznična euforija hvata svoj poslednji zalet pred veliko novogodišnje finale. Ovo je vreme kupovine poklona, druženja, deljenja ali i vreme preispitivanja i novih odluka. Odluke koje donesemo danas, ustrojiće naše sutra, našu 2022. godinu ali i ostatak naših života.

Ceo ljudski vek je podeljen na 3 ključna segmenta: spavanje, koje nam odnosi trećinu vremena, porodicu i prijatelje, kojima posvećujemo drugu trećinu, i posao, koji zauzima poslednju trećinu. Ako ste se već pobrinuli za udoban krevet i jastuk, ako ste srećni sa svojim privatnim okruženjem, najveći pomak u kvalitetu života postići ćete kroz unapređenje posla.

Pročitajte: Da li je bolji posao promena koja vam je potrebna?

Karijerni rast i razvoj u velikoj meri se razlikuje danas nego u vreme naših roditelja. Dok su u prošlom veku ključni pokazatelji uspeha bili stepen obrazovanja i visina primanja, danas je to u velikoj meri promenjeno raznim dodatnim faktorima koji u velikoj meri doprinose celoj slici. Neki od njih su: raditi posao koji voliš, fleksibilnost (po pitanju radnog vremena ili mesta sa koga se radi), količina pritiska i stresa, razni benefiti koji prate osnovnu zaradu i slično.

Industrija koja danas nudi najprimamljivije uslove rada, najveću zaradu i najbolje benefite je bez dileme IT industrija. Nedavno istraživanje “Puls srpske IT zajednice” pokazalo je da su plate IT kandidata i do tri puta više u odnosu na prosečne plate u drugim sektorima. Ironično ali, količina vremena i truda koju je potrebno uložiti u savladavanje neke IT veštine nije ni izbliza zahtevna i složena kao u mnogim drugim delatnostima (na primer: medicini, ekonomiji, pravu). Ne zahteva čak ni formalno fakultetsko obrazovanje, dovoljno je biti edukovan i osposobljen za rad na juniorskom nivou i već tada se otvara ogroman broj vrata na domaćem, ali i globalnom tržištu rada.

Pročitajte: Zašto da naučim Android programiranje?

Zato ove godine donosimo najbolju preporuku za novogodišnji poklon u duhu stare poslovice:

“Dajte čoveku ribu i nahranićete ga za jedan dan. Naučite ga da peca i nahranićete ga za ceo život.”

Darujte sebe ili dragu osobu nekim od IT online kurseva u CUBES IT školi i imate mogućnost da osvojite veliku uštedu u novogodišnjoj akciji. Ali ima i više od toga! “Naučite nekoga da peca”, tj. povedite ga kroz ovakvu karijernu i životnu promenu i tada stičete mogućnost da osvojite neku od sjajnih nagrada: najnoviji MacBook Air laptop, Samsung Galaxy S21 mobilni telefon ili Samsung Galaxy Watch 4, pametni sat poslednje generacije. Više o samoj akciji saznaćete na sajtu cubes.edu.rs ali požurite jer što pre se priključite akciji, veće su šanse da osvojite nagrade! Srećna nova karijera, srećna Nova 2022!

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti