Šta je WordPress i za šta se koristi?

Šta je WordPress i za šta se koristi?

Autor: | 09/08/2021

0

Ukoliko ste ikada imali potrebu da imate web sajt, ili je kompanija za koju radite imala svoj web sajt, verovatno ste čuli za WordPress. Možda ste se i zapitali - Šta je uopšte WordPress?

Jednostavno rečeno, WordPress je sistem za upravljanje sadržajima koje biste želeli da objavite na svom sajtu. Dakle, ukoliko želite da imate svoj blog, ili online prodavnicu u kojoj ćete prodavati svoje proizvode, WordPress vam omogućava da na jednostavan način postavite sajt, dodajete nove tekstove, slike, proizvode itd. Upravo njegova jednostavnost u korišćenju donela mu je veliku popularnost, pa je sada veliki broj web sajtova, tačnije 39.5% svih web sajtova, napravljeno u WordPress-u.

Koje su prednosti WordPress-a?

- besplatan je

- jednostavan za učenje

- veliki izbor tema i dodataka - koje možete preuzeti i koristiti na svoj web sajtu

- daje mogućnost pravljenja izmena

- bezbedan je

Pročitajte: Kako postati Instagram influenser?

freepik.com

 

Da li je potrebno znanje programiranja za rad u WordPress-u?

Za WordPress nije vam potrebno poznavanje programiranja, uvek možete odabrati gotovu temu iz velike biblioteke tema i jednostavno podesiti websajt. Ipak, ukoliko biste želeli da menjate određene delove na sajtu, da drugačije izgledaju, potrebno vam je znanje Frontend tehnologija - HTML, CSS i JavaSript-a.

Koji poslovi mogu da se obavljaju sa znanjem WordPress-a?

Ukoliko ste zainteresovani za ostvarenje karijere na ovom polju, nude se razne mogućnosti: možete raditi u agencijama ili kompanijama koje svoje poslovanje vode na WordPress sajtu, možete raditi i kao Web developer/ programer, dizajner, a znanje WordPress-a je od velikog značaja za rad i u marketingu.

Takođe, sa znanjem WordPress-a možete raditi i kao freelancer, birajući klijente i projekte na kojima biste radili, a s obzirom na njegovu veliku popularnost, WordPress specijalisti su u velikoj potražnji.

Pročitajte: Da li vam je vreme za promenu karijere? Šta mislite o IT-u?

freepik.com

 

Čak i ukoliko ne želite da radite za druge klijente, WordPress nudi još jednu mogućnost: možete, ukoliko poznajete programiranje, praviti svoje teme za WordPress i prodavati ih.

Imajući u vidu sve navedeno, kao i veliku rasprostranjenost WordPress-a, koji se može koristiti kako za jednostavne, tako i za kompleksne web sajtove i ako tome dodamo da su neki od najvećih web sajtova napravljeni upravo u WordPress-u - MTV, Sony Music, Playstation, BBC America, The New York Times itd. možemo zaključiti da, ukoliko želite da naučite da pravite web sajtove, WordPress je pravi izbor.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti