Ilda Šaulić: Spremna za novu romansu

Ilda Šaulić: Spremna za novu romansu

Autor: | 10/04/2012

0

Posle tri godine, koliko je na estradnoj sceni, Ilda Šaulić može da kaže da je ostvarila svoje snove. Mnoge njene koleginice moraju da čekaju znatno duže da bi doživele uspeh koji je ona postigla za kratko vreme. Neki bi rekli da su joj u krčenju estradnog puta pomogli slavno prezime i otac Šaban Šaulić, koji joj je stvorio potporu da danas bude ono što jeste. Ilda, pak, tvrdi suprotno, da je u ocu imala ozbiljnog protivnika kada je izrazila želju da joj pevanje bude zanimanje. Kralj narodne muzike nije želeo da njegova kćerka peva po kafanama i doživljava brojne neprijatnosti koje su sastavni deo njihovog posla, ali kada je uvideo da je istrajna u nameri da osvoji muzičko tržište, popustio je i dao joj svoj blagoslov. Pored majke Gordane, sestre Sanele i brata Mihajla, on joj je najveća podrška i savetodavac.
Tridesettrogodišnja devojka nežne prirode i prefinjenog izgleda važi za osobu od stila. Uvek je perfektno stilizovana  kreacijama eminentnih dizajnera, ali kako ističu modni znalci, to nije ni važno jer Ilda ume svaku odevnu kombinaciju da iznese na pravi način. Uvek diskretno našminkana i doterana daje primer mladim devojkama kako treba da izgledaju.
- Osećam se voljeno i ženstveno, to je najbolji recept za unutrašnju i spoljašnju lepotu. Možda nekome deluje suviše fino ili uštogljeno to što radim, ali smatram da i na estradi možete da budete kulturni - rekla je svojevremeno Ilda.
Plavokosa pevačica oduvek je verovala da će joj se u životu dešavati lepe stvari ukoliko misli pozitivno. Sve loše što joj se dogodi brzo zaboravlja, ali izvlači pouke i sa osmehom nastavlja. U ljubavi se daje maksimalno, ali očekuje da joj partner uzvrati istom merom. Njen emotivni život obeležila je velika ljubav i veza koja je trajala trinaest godina, i sa tadašnjim partnerom planirala je brak. Nažalost, njihove želje se nisu ostvarile i raskinuli su. Od tada je prošlo više od godinu i po dana i tek nedavno se u njenom životu pojavio dečko koji joj zaokuplja misli. Za sada se viđaju samo prijateljski, ali pevačica ne isključuje mogućnost da njihovo druženje preraste u nešto više. Spremna je da se prepusti emocijama i pronađe srodnu dušu.
Kada je 2009. godine publici predstavila svoju prvu pesmu Stani, dušo, da te ispratim, Ilda je osvojila sve njihove simpatije. Njena prva numera i danas se peva, a muzički kritičari smatraju da će ući u anale. Drugim albumom Volim te nastavila je da niže uspehe, a za nekoliko dana promovisaće novi singl.
- Singl Ne dam što je moje najava je za moj novi album na kojem uveliko radim. Mesecima sa velikom pažnjom biram nove pesme, a CD će biti objavljen kada budem potpuno zadovoljna izborom. Pesma koju ću sada predstaviti publici je drugačija od onoga što sam do 
sada snimala. Reč je o popbaladi koja stilski najviše podseća na pesmu Posle nas, prvu kompoziciju koju sam odabrala za svoj debitantski album. Spadam u one pevače koji izuzetno obraćaju pažnju na tekst, a u poslednje vreme mi se od pesama koje su mi ponudili brojni autori više sviđaju teme u pop žanru, zbog čega sam i odabrala ovu pesmu da bude singl koji će prethoditi albumu. To ne znači da ću ubuduće bežati od narodnjaka i svog prepoznatljivog stila.
Nedavno ste snimili i spot, ali ovoga puta to niste uradili u inostranstvu kao ranije. Zbog čega ste se sada opredelili za studijski spot?
- Znam da sam navikla publiku da moji spotovi budu snimani na raznim svetskim destinacijama, ali sam ovoga puta, u skladu sa muzikom i tekstom, odlučila da uradim nešto drugačije. Ovo bih nazvala modnim spotom za koji je zadužen Miloš Nadaždin, a šminku i frizuru je radio Dušan Lazić. Ono što je novina je da se prvi put pored mene pojavljuje i muški akter, a izbor je pao na Đorđa Bogdanovića, jednog od najuspešnijih srpskih manekena u svetu.
Da li se savetujete sa ocem Šabanom prilikom izbora pesama?
- Moj tata je čovek sa velikim iskustvom, impozantnom karijerom i istančanim muzičkim ukusom, tako da se, naravno, uvek posavetujem sa njim i njegovo mišljenje mi je izuzetno važno.
Razgovarate li sa njim otvoreno i o ljubavi? Imate li iskren odnos sa članovima porodice?
- U našoj porodici ne postoje tajne. Jedni od drugih ništa ne krijemo, otvoreno pričamo o svemu. Međutim, o ljubavi najčešće i najotvorenije razgovaram sa sestrom Sanelom. Nas dve smo slične po godinama, senzibilitetu i iskustvu. Od nje mogu da očekujem najbolje savete i najviše razumevanja za sve što mi se dešava.
Mnogi vas svrstavaju u najlepše devojke na domaćoj javnoj sceni. Imate li veliki broj udvarača?
- Uvek je lepo čuti komplimente i prija kada vam neko posveti pažnju.

Piše: Sandra A. Rilak

Foto: Miloš Nadaždin

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin