Ilda Šaulić: Dve nedelje odmora na Azurnoj obali

Ilda Šaulić: Dve nedelje odmora na Azurnoj obali

Autor: | 27/07/2011

0

Folk pevačica Ilda Šaulić nedavno se vratila u Beograd sa odmora na Azurnoj obali. U Kneževinu Monako kćerka Šabana Šaulića otišla je na poziv prijateljice Džuli koja živi u Americi, a u svom vlasništvu ima vilu u ovoj meki luksuza. Iako je planirala da u društvu bliske drugarice provede tri dana, Ilda je na Azurnoj obali boravila dve nedelje. Ni petnaest dana nije joj bilo dovoljno da obiđe sve ono što pruža jedna od omiljenih destinacija pripadnika svetskog džet-seta, jer toliko toga ima da se vidi, ali i onim što je obišla pevačica je fascinirana. Ilda je bila smeštena u malom mestu Kap d' Antibu. Luksuz koji pružaju mnogobrojni hoteli sa pet zvezdica nije joj nedostajao, jer u vili su se služili razni specijaliteti, bazen joj je bio na raspolaganju, a mogla je da uživa u miru i tišini.
- Džuli je moja dobra prijateljica koja živi u Americi zbog čega, nažalost, nemamo priliku često da se viđamo. Čim mi je javila da će odmor provesti na Azurnoj obali, dogovorile smo se da se tamo i vidimo. Pozvala me je da budem njen gost, što sam s oduševljenjem prihvatila, jer jedva sam čekala naš susret. Planirala sam da ostanem tri dana, ali sam po dolasku brzo shvatila da će nam to biti malo da nadoknadimo to što se viđamo samo jednom godišnje. Imala sam mnogo obaveza, ali sam ih odložila, tako da se moj planirani kratkotrajni boravak na Azurnoj obali pretvorio u dvonedeljni odmor. Uživanje sam morala jednom da prekinem kako bih otišla u Švajcarsku na zakazani koncert koji nikako nije mogao da bude otkazan, a posle nastupa sam se vratila u Kap d' Antibu. Toliko mi je bilo lepo da ću sigurno ponovo otići na nedelju dana dok je ona još tamo - priča Ilda koja često putuje na mnoge primamljive lokacije, koje za mnoge ostaju samo san i ističe da joj je boravak na Francuskoj rivijeri najbolji do sada, jer je putovala sama.
- Bez obzira što često putujem sa porodicom, rekla sam im da sam se sada najlepše provela. Bilo mi je potrebno da odem negde bez njih. Dosta sam šetala, izlazila, upoznala sam nekoliko divnih osoba - kaže Ilda koja je imala priliku da se prvi put oproba kao model jednom slikaru. Pevačica „Grand produkcije“ pozirala je američkom impresionisti Dmitriju Rajtu, koji je u isto vreme kada i ona sa suprugom boravio u vili njene prijateljice.
- Gospodin Rajt mi je jednog dana predložio da mu poziram, što sam prihvatila sa zadovoljstvom. Tom ponudom mi je ukazao čast i za mene je to divno iskustvo. Drago mi je što sam ga upoznala i tu sliku ću dobiti na poklon već prilikom našeg sledećeg susreta.
Boravak na Azrnoj obali Ilda je koristila za opuštanje pa je dane provodila odmarajući se na suncu i u kupanju. S obzirom na to da je u vili imala bazen, više je na njemu uživala nego što je odlazila na plažu. Ali, kada bi poželela da oseti slanu vodu i pesak, sa društvom je boravila na jednoj od najlepših plaža „Žuan Lepange“, gde je u tamošnjim barovima isprobala brojne osvežavajuće napitke.
Budući da je na Francuskoj rivijeri boravila u društvu umetnika, nije izostala ni poseta mnogobrojnim galerijama. Poseban utisak na nju su ostavili eksponati izloženi u čuvenoj galeriji „Barto“, a najviše joj se dopala skulptura Bruna Katalana „ Sudbina putnika“.
- Obišla sam i mnoga mala mesta između Nice i Monaka, videla sam i polje lavande koje me je oduševilo. Sa prijateljicom sam izlazile i uveče. Odlično smo se provele u čuvenoj kanskoj diskoteci „Bali“. Pored toga, posetile smo i divan restoran „Čunga“, gde smo uživale uz zvuke violine i moram da vam priznam da me je muziciranje tog čoveka toliko ganulo da sam u jednom trenutku zaplakala. Naravno, ni šoping nije izostao. U vreme mog boravka u Kanu cela kneževina je bila u znaku venčanja princa Alberta, pa su ulice bile okićene, svi su o tome pričali, i bilo je više turista nego što je uobičajeno - kaže Ilda koja će leto iskoristiti da se što više odmara jer je od septembra očekuje rad na novom albumu.

Piše: Sandra A. Rilak

Foto: Privatna arhiva

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin