Ilda Šaulić: Odmor za pamćenje

Ilda Šaulić: Odmor za pamćenje

Autor: | 01/08/2012

0

Svakog leta Ilda Šaulić vraća se u Kan. Azurna obala, gde je provela nekoliko godina života, jedno joj je od najlepših mesta na svetu i uvek mu se rado vraća. I ovog jula odmarala se u prelepoj vili svoje prijateljice iz Amerike Džuli, koja se svake godine potrudi da folk pevačici boravak u Kanu učini prijatnim. Do sada je Ilda u Kneževinu Monako uglavnom odlazila sama, ali je sada imala posebno društvo, trinaestogodišnjeg sestrića Luku, zbog čega je posebno srećna. Drago joj je što su prvi put putovali sami i što je sinu sestre Sanele, koga ima iz braka sa bivšim fudbalerom „Crvene zvezde“ Ivanom Adžićem, pokazala sve čari Azurne obale.
- Drago mi je što smo Luka i ja imali deset dana samo za nas dvoje. Došlo je vreme da i tetka može da ga vodi na odmor. Jedinu nedoumicu sam imala u vezi s tim da li da se prema njemu ponašam kao prema malom detetu ili dečaku koji je odrastao. Ubedio me je u ovo drugo. Ono što je ovo putovanje učinilo zanimljivijim je i to što smo išli automobilom. Nije mi bilo teško da vozim toliku kilometražu, jer sam navikla da budem za volanom, što mi i prija, a i zastajali smo gde god smo poželeli. Prva stanica nam je bio Bled, koji je prelep - govori Ilda po povratku u Beograd.
- Potrudila sam se da nam ovaj odmor bude aktivan, turistički, jer sam želela da Luka na pravi način upozna Azurnu obalu. Pored Kana, u kome smo boravili, obišli smo i Monte Karlo, Nicu, Sen Trope, ali nam je najlepše bilo na krstarenju. Moji prijatelji, bračni par Robert i Mira, bili su nam ljubazni domaćini na njihovoj jahti pa smo jedan dan proveli ploveći. Otišli smo do ostrva Sen Honorat gde se nalazi predivan manastir u kome se proizvodi vino koje isključivo tamo može da se kupi i nigde više na svetu. Boravak smo iskoristili i da se kupamo i sunčamo.
Moj sestrić Luka se u Beograd vratio prepun pozitivnih utisaka koje  danima prepričava roditeljima, baki Gordani i dedi Šabanu. Ildu i njega najviše je fasciniralo „Svetsko prvenstvo u vatrometu“ koje se održavalo u Monte Karlu.
- U bašti vile je prelep bazen na kojem smo se odmarali, a svako jutro smo išli na trčanje,pošto je Luki kao fudbaleru to veoma važno da bi ostao u kondiciji. Posebne utiske nosimo iz Monte Karla gde je održano takmičenje u ispaljivanju vatrometa. Bio je to pravi spektakl, grad utihne, sva svetla sepogase, a posle završetka programa svake ekipe brodovi iz luke ih pozdravljaju sirenama. Pobedila je ekipa iz Austrije čiji je vatromet bio nestvaran - priseća se mlađa kćerka folk legende Šabana Šaulića fantastičnog prizora.
Pevačica koja je svojim glasom, odmerenim ponašanjem i elegancijom za kratko vreme postala uzor mnogim devojkama želela je da Luki pokaže i čuvenu kansku diskoteku „Bali". Budući da je maloletan bilo je teško da ga uvede, ali su ipak, uz ubeđivanje, uspeli da budu u luksuznom klubu na večeri do deset sati. Provod koji počinje posle ponoći nisu doživeli, jer im to zbog Lukinih godina nije bilo dozvoljeno.
Tamo gde je Ilda Šaulić nezaobilazna je šoping. Po prirodi kupoholičarka, lepa pevačica je ovoga puta više trošila novac na sestrića nego na sebe.
- Luka nije zahtevno dete, skroman je iako mu je od rođenja mnogo toga obezbeđeno. Ja sam insistirala na tome da mu kupujemo garderobu. Počeo je drugačije da se oblači, pa smo uzeli elegantnije patike, farmerke, košulje, ali i nezaobilazne kopačke - kaže na kraju Ilda kojoj se odmor sa boravkom u Kanu završio, jer će naredna dva meseca provesti u studiju, snimajući novi CD koji planira da objavi početkom oktobra.

Piše: Sandra A. Rilak
Foto: Privatna arhiva

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti