Ilda Šaulić: Elegancija kao imperativ

Ilda Šaulić: Elegancija kao imperativ

Autor: | 01/12/2012

0

Pevačicu narodne muzike Ildu Šaulić, osim što je često proglašavana jednom od najbolje odevenih dama naše javne scene, krase prefinjenost i odmerenost kako u odnosu sa ljudima tako i u načinu odevanja. Za lepe manire i odlično kućno vaspitanje zaslužni su njeni roditelji, pre svega majka Gordana. Kćerka kralja folk muzike Šabana Šaulića studirala je u Švajcarskoj, a mnogo godina je trenirala tenis i bila veoma uspešna u „belom sportu“. Ipak, nasleđeni talenat i ljubav prema muzici prevagnuli su i Ilda se otisnula u muzičke vode, a publiku je osvojila raskošnim glasom, nenapadnim stavom i elegancijom koja je krasi. Šarmantna pevačica sofisticiranog glasa obožava putovanja i zanimljive turističke destinacije, izuzetno je privržena roditeljima, naročito najmlađem bratu Mihajlu, sestri Saneli, posebno sestriću Luki sa kojim provodi svaki slobodan trenutak. Prirodnu lepotu nasledila je od bake, čije ime ponosno nosi, a prefinjeni stil odevanja formirala je uz majku koja joj je najveći uzor.
Nedavno ste snimili spot u Italiji za vašu novu pesmu, da li ste tom prilikom imali vremena i za šoping?
- U Italiji sam provela tri nezaboravna dana snimajući spot za pesmu „Fališ mi“, po kojoj se i zove moj novi album, a deo vremena sam izdvojila i za šoping. Doduše, najviše sam kupovala suvenire i poklone za porodicu i prijatelje. Kada smo snimili sve kadrove, sa ekipom koja je radila na spotu i kumom, pred povratak kući svratili smo do obližnjeg grada gde smo u tržnom centru uživali u kupovini. Ovako smo mogli da se organizujemo, pre svega zato što sam ih ja vozila svojim automobilom pa nismo bili uslovljeni vremenom. Inače, gotovo svuda, izuzev prekookeanskih putovanja, idem svojim automobilom. Često umem da kažem da za mene nema zime jer, ako propadnem kao pevačica, po kilometraži koju prelazim mogu da otvorim špediciju.

Koliko se vaša garderoba privatno razlikuje od one koju imate na sceni?
- Počeću prvo od onoga po čemu se ne razlikuje. Uvek sam cenila kvalitet izrade i prirodne materijale, što odlikuje svaki pojedinačni komad moje garderobe. Po svemu ostalom moj scenski i privatni način odevanja se razlikuje. Pred kamerama i na nastupima nosim elegantne stvari, najčešće haljine, dok privatno volim sportsku eleganciju i tada mi je najbitnije da su mi stvari koje nosim udobne.
Kao devojčica trenirali ste tenis, da li je taj period vašeg života obeležila sportska garderoba?
- Jeste, i ona se zadržala do sada. Kada nemam obaveze poslovne prirode, najčešće nosim trenerku i patike.
U kojoj odevnoj kombinaciji se osećate najženstvenije?

- U istoriji mode mnogo toga se menjalo, ali je simbol ženstvenosti kroz vekove bila i ostala haljina. Tako je i kod mene, najženstvenije se osećam kada obučem lepu haljinu.
Koliko vam je važno mišljenje okoline o vašem izgledu i čije mišljenje najviše cenite?
- Mišljenje meni bliskih ljudi mi je bitno u svemu što radim, pa i kada je reč o izgledu. Ali, moram priznati da sam osoba sa izuzetno izgrađenim stilom i stavom i uvek poslušam sve sugestije, ali na kraju sama donesem odluku šta ću obući. To je dobro i zbog toga što kasnije, ukoliko nisam zadovoljna, nemam koga da krivim nego sebe. Doduše, to mi se retko dešava. Kada je reč o konsultacijama u vezi sa izborom garderobe, najčešće se savetujem sa majkom Gocom, od koje sam i nasledila osećaj za lepo, kao i sa sestrom Sanelom, koja je takođe žena sa istančanim ukusom.

Intervju: Jelena Vlahović

Foto: Miloš Nadaždin

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti