Ilda Šaulić: Uživanje na Azurnoj obali

Ilda Šaulić: Uživanje na Azurnoj obali

Autor: | 21/07/2012

0

Spas od tropskih vrućina folk pevačica Ilda Šaulić pronašla je na Azurnoj obali. Kćerka kralja narodne muzike Šabana Šaulića provela je desetak dana u Antibu, poznatom turističkom mestu između Kana i Nice, gde njena dugogodišnja prijateljica Džuli ima kuću. Društvo na nezaboravnom odmoru pravio joj je i trinaestogodišnji sestrić Luka, koji je takođe fasciniran lepotom i glamurom Francuske rivijere.
- Već je postala tradicija da leti idem kod drugarice na Azurnu obalu - počinje Ilda priču za „Novosti“.
- Džuli je Amerikanka, upoznale smo se pre desetak godina u Francuskoj i od tada se družimo. Luka i ja smo išli autom, tako da je ovo bilo malo proputovanje po Evropi, jer smo usput, osim Francuske, obišli i Nemačku i Italiju. Bili smo na Kroazeti, u Sent Tropeu i, naravno, u Monte Karlu, gde se održavalo prvenstvo u vatrometu. Sve je očaravajuće i drago mi je što sam imala priliku da povedem Luku, a on je kao pravi mali hedonista uživao u svemu.
Pre nekoliko godina ste na Azurnoj obali Ilda je snimila spot za pesmu „Volim“. Na pitanje da li je nešto slično i sada u planu, ona odgovara:
- Kao da mi čitate misli! Možda ću samo promeniti destinaciju, da se ne ponavljam. Preokupirana sam snimanjem novog albuma, čiji se izlazak očekuje na jesen.
Prvi put će se kao autor pesama na albumu pojaviti i Ildin otac Šaban Šaulić.
- Izuzetno se radujem saradnji sa ocem. Uradio je jednu pesmu, čiji je radni naziv „Ljubomora“ i ovih dana bi trebalo da uđem u studio da je snimim. Mislim da je bilo vreme da se ovo dogodi i da sam sada zrela za zajedničku saradnju.
Na pitanje da li joj je bilo teško da ga ubedi da komponuje za nju, mlada pevačica odgovara:
- Nije, ali on ima mnogo obaveza i ne stiže da se posveti i komponovanju pesama, u čemu je izuzetno dobar. Sada je to bilo spontano. Rekao mi je da ima lepe pesme za mene i da odem u Krčedin da ih zajedno preslušamo. To je prava narodnjačka rumba, što se od njega i očekuje. Kada je tata peva, zvuči fenomenalno, a ja ću se potruditi da u mojoj interpretaciji, ipak, dobije moj pečat. Verovatno će na albumu biti još nekoliko njegovih pesama.
Otac Šaban nije bio u početku oduševljen Ildinom idejom da krene njegovim profesionalnim stopama.
- Nisam ga razočarala, možda je ispalo mnogo bolje nego što je očekivao. S obzirom na to da mnogo volim muziku, počela sam da pevam za svoju dušu, a publika je to lepo prihvatila i sve je, srećom, krenulo uzlaznom putanjom. Čini mi se da moje pesme tek sada dobijaju na kvalitetu. Tata je izuzetno zadovoljan, a njegove sugestije su mi veoma važne. Dosad nije imao razloga za ozbiljnije kritike.
Na komentar da priča samo o muzici i pitanje da li u njenom životu ima mesta za ljubav, Ilda je zagonetno odgovorila:
- Sve ide po planu, zasad bez krupnih promena.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti