Ilda Šaulić: Mnoge snove pretvorila sam u javu

Ilda Šaulić: Mnoge snove pretvorila sam u javu

Autor: | 30/10/2012

0

Ilda Šaulić napustila je Grand i prešla u PGP. Ona će novi album objaviti za najstariju diskografsku kuću u Srbiji PGP. Iako u poslednje vreme mnogi pevači nemaju reči hvale za PGP RTS i nezadovoljni su reklamom koju dobijaju u programu Javnog servisa, Šabanova mlađa ćerka ne mari šta drugi pričaju, smatra da će nova saradnja biti uspešna, na obostrano zadovoljstvo.
- Za Grand sam objavila dva CD-a, oni su mi dali vetar u leđa na početku karijere i hvala im na tome. Sada je vreme da idem dalje, uspem se na stepenik više. Baš sam želela da budem u PGP-u, to je moj izbor i odluka, brzo smo našli zajednički jezik. Sa Sašom Popovićem i Grandom nije bilo svađa, i dalje smo u dobrim odnosima. Nadam se da će tako i ostati, jer nema nikakvih razloga da se bilo ko ljuti. Oni sada poklanjaju veću pažnju mlađima, pre svega Zvezdama Granda, koja su njihova otkrića. Da se razumemo, to je lepo, meni ne smeta, ali sam poželela nešto novo, drugo, što sam i pronašla. Tačno je da RTS u svom programu ima manje muzičkog prostora, ali kad je pesma dobra, ona nađe svoj put do publike. Uostalom, čim se CD nađe na tržištu, sutradan je već dostupan svima na internetu - objašnjava Ilda, koja je na novom izdanju snimila pesmu "Ljubomora", prvu koju je za nju komponovao njen otac:
- Prvi put saradnju na novom CD-u, osim sa ocem, ostvarila sam i sa proverenim autorima, kao što su Miša Mijatović i Goran Ratković Rale. Vodila sam računa o stihovima, srceparajući su, autobiografski. Peđa Medenica me već dobro poznaje pa je napisao tekstove kojima je pogodio moj senzibiletet, a u njih i utkao deo mog života. Snimila sam već jedan spot, koji je urađen u vinogradima Italije. Divna numera, narodnjačka rumba. Tata nije bio u studiju dok sam snimala, još nije ni preslušao ceo CD, ali mu se dopalo kako sam otpevala njegovu pesmu. Sigurna sam da će tek biti zadovoljan kada stekne uvid o kompletnom albumu, jer je šarenolik, ima balada, i pravih narodnjaka, i harmonike, trubača.
Većina pevača se žali na krizu, manjak posla, niže honorare. Možete li vi da živite od estradnih nastupa?
- Sve navedeno je tačno, ali ja sam od svoje 18. godine samostalna. Mogu sebe da izdržavam. Nemam porodicu, pa sve što zaradim i potrošim na sebe. Naravno, moji su tu, da zatreba sigurno bi mi priskočili u pomoć. Pa, kome će, ako ne svojoj deci, to je normalno. Ne radim svakog vikenda, ali posla imam. Nekad idem sa tatom, ali tu su i samostalna gostovanja. Najčešće pevam po klubovima, mada je bilo i privatnih veselja. U situaciji sam da mogu da biram gde ću i kada nastupati. Na nedavnom gostovanju u Americi bilo je lepo, ali sam se umorila. Nisam navikla na ubitačan ritam, tri dana zaredom koncerti, uz to još putovanja iz grada u grad, letovi avionima, menjanje hotela. Ipak, u svemu sam uživala, jer je brojna publika pevala sa nama, radovala se susretu sa Šaulićima.
Kako se prema vama ophode pevači koji su u svađi sa Šabanom? Razgovarate li sa Miroslavom Ilićem?
- Pa, nema takvih ili ja za njih ne znam. Nikada do sada nisam osetila nelagodnost, tuđe prebacivanje, mrki pogled, ružne reči. Miroslava i njegovu porodicu znam odmalena, pamtim ih samo po dobrom i lepom. Gde god da se sretnemo, uvek se srdačno pozdravimo i ispričamo. Ako je između oca i njega bilo trzavica, to je neka njihova interna priča, koju su verujem već prevazišli. Zaista niko javno i očegledno nije pokazao netrpeljivost prema meni. Doduše, odavno nisam dete nego mlada žena koja ume da proceni ko je iskren, lažno se osmehuje. Ali, ne pridajem veliki značaj takvima.
Važite za osobu koja bogato ume da zakiti muzičare na veseljima ili u kafani, a pamtite li neki poseban bakšiš koji je ste vi dobili?
- Prvi je bio specifičan samim tim što je prvi. Odlično ga se sećam, dobila sam 100 evra i to od Acka Nezirovića. Bilo je to pre nego što sam snimila prvi album. Na proslavi rođendana Miće Nikolića naterali su me da zapevam, imala sam ogromnu tremu, ali dobro je prošlo, hvalili su me, eto i pare dobih. Novac je kratko bio u mojim rukama, pošto sam ga odmah prosledila muzičarima koji su svirali.
Ilda se osvrnula i na privatne planove za budućnost:
- Mnoge snove pretvorila sam u javu, ali još nisam ostvarila želju da imam svoju porodicu i da postanem majka. Verujem da ću se ostvariti i na tom polju, kad bude bilo suđeno, na silu se ništa ne može. Što se braka tiče, nije mi mnogo važan taj papir. Nikad se nisam držala krutih pravila, šablona, klišea, niti su to moji od mene tražili. Bitnije je naći srodnu dušu, sa kojom ćeš se razumeti, voleti, deliti dobro i zlo. Već duže moju dušu greje neko, ne krijemo se, opušteno se ponašamo i živimo, ali ne želimo da se na taj način eksponiramo u javnosti. U poslednje vreme primetila sam da je sve popularnije potpisivanje predbračnih ugovora. Meni tako nešto ne pada napamet! Ja ga garant neću potpisati -
kaže Ilda.

Izvor: vesti-online

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin