Osoblje klinike u kojoj je operisana Kejt Midlton pod istragom, evo šta su uradili

Osoblje klinike u kojoj je operisana Kejt Midlton pod istragom, evo šta su uradili

Autor: | 21/03/2024

0

Osoblje klinike u kojoj je operisana Kejt Midlton pod istragom

Sredinom januara Kejt Midlton operisana je na „Londonskoj klinici“, renomiranoj privatnoj bolnici u centru britanske prestonice. Detalji hirurškog zahvata su strogo poverljivi, a pošto priča već više od dva meseca ne prestaje da intrigira svet neki su pokušali da „ispitaju situaciju“ na samom izvorištu.

Kin Cheung/Getty Images

 

No, izigravanje privatnih detektiva moglo bi skupo da ih košta. Kako navodi „The Mirror“, tri člana osoblja su pod istragom zbog pokušaja pristupanja zdravstvenom kartonu princeze od Velsa. Slučaj je toliko ozbiljan da bi, navodi list, mogao da se uključi i Skotland Jard.

Pročitajte: Da li je Kejt Midlton bila trudna sa bivšim dečkom svoje sestre koji je pronađen mrtav

Nije poznato da li je troje zaposlenih suspendovano, niti kakvi su koraci preduzeti protiv njih. Izvršni direktor klinike Al Rasel obećao je da će detaljno istražiti tvrdnje, kao i da će biti preduzete sve odgovarajuće istražne i disciplinske mere.

Tim Anderson/Profimedia

 

- Svi u našoj bolnici su svesni individualnih, profesionalnih, etičkih i zakonskih obaveza. Nema mesta za osoblje klinike koje namerno narušava poverenje bilo kog pacijenta ili kolega - istakao je Rasel, prenosi “Daily Mail”.

Pokušaj provale u dokumentaciju izvršen je, kako se pretpostavlja, 29. januara, kada je Kejt izašla iz bolnice. Istog dana iz iste klinike kući je pušten i kralj Čarls.

Jeff Spicer/Getty Images

 

I dok je njegov zdravstveni problem odmah predočen javnosti, princeza je, u nedostatku detalja o prirodi njene operacije, postala žrtva neverovatnih spekulacija i teorija zavere.

Pročitajte: Nešto strašno se dešava... Ni najbliže osoblje mesecima nije videlo Kejt Midlton

Kancelarija britanskog poverenika za informacije potvrdila je da je primila izveštaj o kršenju prava pacijenta i da ispituje te tvrdnje. Kensingtonska palata nije se oglašavala povodom sporne situacije.

Shirlaine Forrest/Getty Images

 

Ukoliko se pokaže da je osoblje klinike nameravalo da iskoristi zdravstveni izveštaj Kejt Midlton u svrhu ucenjivanja njene porodice ili s namerom da poverljive detalje dostavi medijima, u istragu će se najverovatnije uključiti i Skotland Jard.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Frank Augstein/Getty Images

Slične Vesti