Gest koji se ne zaboravlja: Kejt Midlton donirala kosu deci oboleloj od raka

Gest koji se ne zaboravlja: Kejt Midlton donirala kosu deci oboleloj od raka

Autor: | 04/04/2024

0

Kejt Midlton donirala kosu deci oboleloj od raka

Kejt Midlton zabrinula je ceo svet kada je otkrila da ima rak. U kratkoj, ali hrabroj ispovesti nije precizirala o kojoj vrsti karcinoma je reč, osim da je dijagnostikovan posle operacije abdomena u januaru i da je podvrgnuta preventivnoj hemoterapiji.

Kin Cheung/Getty Images

 

No, mnogo pre nego što je saznala da joj predstoji borba protiv opasnog neprijatelja, princeza od Velsa učinila je nešto što joj nećemo zaboraviti.

Još jedno u nizu njenih dobrih dela, za koje se, doduše, tek sada saznalo, jer je sve uradila u tajnosti.

Pročitajte: Ovako deca Kejt Midlton reaguju na njenu borbu s rakom - Detalji će vas dirnuti do suza

Kejt Midlton donirala je kosu deci oboleloj od raka. Bilo je to 2017. godine. Donirala je 18 centimetara svoje kose udruženju „Little Princess Trust“. Između ostalog, organizacija kreira perike za najmlađe pacijente kojima opada kosa usled tretmana protiv kancera.

Jane Barlow/Getty Images

 

- Divno je pomisliti da je neko, negde, dobio periku sa kosom princeze od Velsa. Verovatno je reč o više osoba. Kejt ima prelepu kosu za kakvom svi žudimo, a njen gest je zaista izuzetan, veoma značajan za podizanje svesti - rekla je tada Helen Kris iz pomenutog udruženja.

A dan posle objave da i sama ima rak, Kejt je dobila dirljivu poruku od male Mili Snedon, s kojom se sprijateljila dok se devojčica lečila od leukemije pre nekoliko godina.

Profimedia

 

- Ona je hrabra, kao što sam i ja bila, i boriće se, kao što sam se i ja borila – rekla je Mili za The Mirror.

Pročitajte: Čuveni doktor otkriva - Prema mišljenju vrhunskih onkologa Kejt verovatno ima rak...

Njena majka Linda otkrila je da princeza saopštila svoju dijagnozu na Milinu drugu godišnjicu remisije. Dok je devojčica bila na terapijama, Kejt joj je pružala veliku podršku, a raspitivala se za njeno stanje i kada se proces lečenja završio.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Profimedia

Slične Vesti