Da li je Kejt napustila dvor? Fotografija princeze nakratko je smirila javnost, ali i probudila nove sumnje

Da li je Kejt napustila dvor? Fotografija princeze nakratko je smirila javnost, ali i probudila nove sumnje

Autor: | 09/03/2024

0

Kejt Midlton ponovo nestala na neodređeno vreme

Kejt Midlton pre nekoliko dana se (iznenada ili planirano) pojavila pred objektivima paparaca, a onda ponovo nestala na neodređeno vreme. Nije ni čudo što Britanijom kolaju nove teorije zavere, koje su prevazišle one da se tog jutra u automobilu zapravo nalazila njena dvojnica, ili sestra Pipa, i slične.

Ian Vogler - WPA Pool / Getty Images

 

S obzirom na činjenicu da je javnost već više od dva meseca uskraćena za odgovor na pitanje šta se dešava sa princezom i kakva joj je to misteriozna bolest toliko ugrozila zdravlje da je morala na operaciju, razumljivo je što su priče da nešto stvarno nije u redu – sve glasnije. Palata i dalje ćuti.

Pročitajte: Kejt Midlton konačno uslikana posle operacije - To je zaista ona, pogledajte kako sada izgleda

Sumnje je probudio i potez Ministarstva odbrane koje je, kako se čini, potrčalo pred rudu, objavivši datum kada bi Kejt mogla da se vrati značajnim državnim događajima, ne računajući uobičajene aktivnosti. Reč je o tradicionalnoj ceremoniji „Trooping the Colour“, zakazanoj za 8. jun.

Tom Jenkins/Getty Images

 

Najpre je na njihovom sajtu najavljen događaj, sa spiskom uvaženih zvanica na kojem se, kao i svake godine, našla i princeza od Velsa, počasni pukovnik Irske garde. Ali već posle nekoliko sati objava je skinuta, navodno zato što Kensingtonska palata još nije potvrdila ni njeno ni bilo čije prisustvo.

Ne treba smetnuti s uma ni Tviter, sadašnji X, planetu za sebe, sa brojnim ekspertima za svaku sferu života, pa tako i za dvor. Pošto se na te izvore često oslanjaju i ozbiljni engleski mediji, u ovom trenutku najaktuelnija je priča da nestanak Kejt Midlton treba povezati sa navodnom Vilijamovom aferom.

Christopher Furlong/Getty Images

 

Kako navode tviteraši, princ se već dugo viđa sa markizom Sarom Rouz Hanberi, a Kejt, koja to više nije želela da trpi, udarila je šakom o sto i dostavila mu papire za razvod početkom godine. No, u međuvremenu se saznalo da je kralj Čarls bolestan. I tu se sve zapetljalo.

Pročitajte: Da li je Kejt Midlton umrla? Britanci zabrinuti za princezu, palata ćuti

Budući da ima kancer, njegovo zdravlje i nastavak vođenja države su pod znakom pitanja. Vilijam će u svakom slučaju naslediti oca, ali ako bi na tron seo razveden, to nikako ne bi bilo dobro za monarhiju.

Chris Jackson/Getty Images

 

Kako se dalje spekuliše u britanskim tabloidima, palata čini sve da nagovori Kejt da ostane, ali ona odbija da učestvuje u toj predstavi. Ako bi otišla, to bi, bez ikakve sumnje, bio najveći skandal koji je potresao kraljevsku porodicu nakon tragične smrti princeze Dajane.

Kejt i Sara Rouz godinama su bile prijateljice, a onda je 2019. „The Sun" objavio članak u kojem se tvrdi da su se posvađale, jer je Vilijamova supruga saznala za prevaru. Glasine su otišle toliko daleko da su na kraju morali da reaguju advokati. 

Chris Jackson/Getty Images

 

Da li u ovome ima istine ili je u pitanju samo još jedna u nizu teorija zavere koje prate „slučaj Kejt”? Saznaćemo u aprilu kada bi, kako je odmah posle operacije saopštila palata, princeza trebalo da se vrati svakodnevnim obavezama.  

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Chris Jackson/Getty Images

Slične Vesti

Pročitajte još