Počele pripreme za sahranu kralja Čarlsa, poznato ime operacije

Počele pripreme za sahranu kralja Čarlsa, poznato ime operacije

Autor: | 22/09/2022

0

Sahrana kralja Čarlsa uveliko se planira

Još nije zvanično krunisan, a već se prave planovi za njegovu sahranu. Čarls III načekao se dok nije seo na tron, ali čim je postao kralj, po protokolu i tradiciji počele su pripreme za „ne daj, bože“ situaciju.

Pročitajte: Istorijski trenutak - Čarls III zvanično proglašen kraljem

Guliver Getty Images

 

Vest o smrti kraljice Elizabete u najvišim političkim krugovima proglašena je kodom „Londonski most je pao“, da bi potom usledila operacija „Jednorog“, koja je završena sahranom. Plan je predložen još 1960, a detaljno je razrađivan protekle dve decenije, što je imalo smisla s obzirom na njene godine. No, i Čarls je u godinama kada bi svašta moglo da se desi... Treba biti spreman na sve.

Pročitajte: Neverovatna simbolika cveća na kovčegu kraljice Elizabete rasplakala Britaniju, venac načinjen po želji kralja Čarlsa (foto)

Guliver Getty Images

 

A ako se dogodi ono najgore, biće objavljeno šifrom „Menai most“. Tako će se zvati i operacija u slučaju smrti. Menai je naziv prvog železničkog visećeg mosta na svetu, u Anglesiju u Velsu, oblasti koja ima bliske veze sa Čarlsovom donedavnom titulom. Detalji nisu poznati, mada se pretpostavlja da se operacija neće mnogo razlikovati od one koja je završena 19. septembra.

Kako prenose britanski mediji, krunisanje novog kralja očekuje se sledeće godine.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još