Kralj Čarls večeras organizuje prijem: Ana Brnabić u pratnji partnerke Milice stigla na sahranu kraljice Elizabete II (foto)

Kralj Čarls večeras organizuje prijem: Ana Brnabić u pratnji partnerke Milice stigla na sahranu kraljice Elizabete II (foto)

Autor: | 18/09/2022

0

Premijerka Ana Brnabić upisala se u knjigu žalosti

Velika Britanija i svet u ponedeljak će se oprostiti od kraljice Elizabete Druge na grandioznoj ceremoniji kakva nije viđena u novijoj istoriji. Poslednji sličan događaj bila je sahrana premijera Vinstona Čerčila pre skoro šest decenija, kojoj su prisustvovali svi lideri planete. No, očekuje se da će voljenu kraljicu ispratiti daleko više ljudi - na stotine državnika, krunisanih glava, sveštenih lica i oko milion građana iz svih krajeva zemlje.

Pročitajte: Istorija ne pamti, svet u suzama - Unuci kraljice Elizabete pred njenim odrom, svečana uniforma i za Harija, emotivno (foto)

Guliver Getty Images

 

Od trenutka kada je saopšteno da je Elizabeta preminula, London je počeo sa pripremama. Danas su stigli Džo Bajden i španski kralj Filip, a u britanskoj prestonici nalazi se i Ana Brnabić, koja će na oproštajnoj ceremoniji predstavljati Srbiju.

Predsednica vlade u London je otputovala sa partnerkom Milicom Đurđić.

Pročitajte: Premijerka Ana Brnabić - Sin nije moj na papiru, ali jeste u srcu

Guliver Getty Images

 

„Svet je izgubio velikog lidera, ličnost koja je bila oličenje tradicije i patriotizma. Srbija i čitav svet pamtiće Njeno Visočanstvo kao jednu od najznačajnijih figura u modernoj istoriji“, objavila je premijerka na Instagramu, a upisala se i u knjigu žalosti u Lankaster kući. Večeras će prisustvovati prijemu koji kralj Čarls priređuje u Bakingemskoj palati.

Guliver Getty Images

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još