Kako možeš to da joj uradiš: Šokantna odluka kralja Čarlsa emotivno bi razorila njegovu pokojnu majku

Kako možeš to da joj uradiš: Šokantna odluka kralja Čarlsa emotivno bi razorila njegovu pokojnu majku

Autor: | 25/10/2022

0

Kralj Čarls ne prestaje da iznenađuje šokantnim odlukama

Potezi kralja Čarlsa posle smrti njegove majke Elizabete ne prestaju da iznenađuju javnost. Nakon što je prekinuo 185 godina tradicije odlukom da se ne useli u Bakingemsku palatu, sada je otišao korak dalje, prenose britanski mediji.

Čarls III odlučio je da proda trkačke konje koje je nasledio od pokojne majke, velikog ljubitelja ovih plemenitih životinja i strastvenog jahača. Prema saopštenju aukcijske kuće „Tattersalls“ na prodaju je 14 grla kraljice Elizabete.

Pročitajte: Bizarne navike kralja Čarlsa koje ni Elizabeta nije razumela - Meda u kesi, presovane pertle i sluga za pranje zuba

Getty Images

 

Iako je ova vest podigla veliku buru u javnosti, portparol kompanije „Tattersalls“ Džimi Džordž kaže da to zapravo nije ništa neobično. 

‒ Kraljica je imala svoje kobile za parenje, uzgajala ih je i prodavala. Ne možete ih sve zadržati. Svake godine vlasnici prodaju akcije. Njegovo visočanstvo samo radi ono što se inače radi. 

Pročitajte: Prvi put bez Elizabete - Novi portret kraljevske porodice prepun skrivene simbolike FOTO

Getty Images

 

Kraljica Elizabeta je od svog oca Džordža VI nasledila Kraljevsku ergelu, koja je iznedrila mnoge pobednike konjičkih trka, a njen menadžer Džon Voren svojevremeno je izjavio da su konji bili beg od često iscrpljujućih dužnosti i da je podrška upokojene vladarke bila veliki podsticaj za britanske trke.

‒ Siguran sam da bi kraljica, da nije odgajana da postane monarh, za svoj poziv odabrala nešto što ima veze sa konjima. To joj je jednostavno bilo u krvi ‒ zaključio je Voren.

Getty Images

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još