Britanija ništa ne prepušta slučaju: Sahrana kralja Čarlsa isplanirana do detalja

Britanija ništa ne prepušta slučaju: Sahrana kralja Čarlsa isplanirana do detalja

Autor: | 06/02/2024

0

Sahrana kralja Čarlsa isplanirana do detalja

Samo što je došao na presto, a već se suočio sa ozbiljnim problemima. Kralj Čarls ima rak, kako je juče pod oznakom "hitno" saopštila Bakingemska palata, ne precizirajući o čemu je tačno reč.

No, bilo je to dovoljno da se upali alarm, pa su ljudi bliski dvoru već u pripravnosti.

Chris Jackson/Getty Images

 

S obzirom na to da je njegova majka, kraljica Elizabeta, doživela lepu starost, kao i otac, princ Filip, kome je nedostajalo svega nekoliko meseci do stotog rođendana, Čarls može da se nada da će opravdati dugovečnost loze.

Po svoj prilici, kancer koji mu je dijagnostifikovan nije opasan po život.

Pročitajte: Zastrašujuća vest - Kralj Čarls ima rak, saopštila je Bakingemska palata

Jasno je da doktori ništa ne prepuštaju slučaju, ipak je reč o kralju Velike Britanije.

Nedelju dana posle izlaska iz bolnice gde je operisao prostatu Čarls je počeo sa terapijom i dobro je podnosi. Ali, zlu ne trebalo, postoji i plan B, kao što je postojao i za Elizabetu i njene prethodnike.

David Ramos/Getty Images

 

Ukoliko se dogodi najgore, sahrana kralja Čarlsa isplanirana je do detalja.

Aktiviraće se istog trenutka kada bude proglašena njegova smrt, a operacija uključuje pripreme i dešavanja u danima koji će uslediti. Jednostavno, ne sme da bude mesta bilo kakvim iznenađenjima.

Pročitajte: Nostradamusovo proročanstvo najavljuje propast britanskog kraljevstva - Blizu obale rađa se troje prelepe dece, kad odrastu...

Napominjemo da je reč o protokolu i da je, na primer, isti plan, pod nazivom “Londonski most”, bio osmišljen i za kraljicu Elizabetu još šezdesetih godina prošlog veka. Koncept je narednih godina više puta modifikovan.

Toby Melville/Getty Images

 
 

Operacija “Menai Bridge” dobila je kodno ime po prvom gvozdenom visećem mostu na svetu, izgrađenom 1826. u Anglesiju u Velsu. Trajala bi, kao i prethodna, deset dana. Uključuje objavu smrti, period zvanične žalosti i sve detalje oko državne sahrane.

Za to vreme moraju da se poštuju striktna pravila koja važe za celu naciju.

Istog dana kada Čarls umre i plan počne da se sprovodi njegov stariji sin princ Vilijam biće proglašen za novog kralja. No, nadamo se da će aktuelni monarh uspeti da prevaziđe zdravstveni izazov.

Chris Jackson/Getty Images

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Toby Melville - WPA Pool/Getty Images

Slične Vesti

Najnovije vesti