Svaki detalj isplaniran: Ovako će izgledati Elizabetina sahrana, datum poznat

Svaki detalj isplaniran: Ovako će izgledati Elizabetina sahrana, datum poznat

Autor: | 08/09/2022

0

Sahrana kraljice Elizabete II izgledaće ovako 

Kraljica Elizabeta preminula je danas u 96. godini, u svom dvorcu u Balmoralu. Svet tuguje i saučestvuje u bolu sa Velikom Britanijom, koja se sprema da na večni počinak isprati vladara koji se najduže zadržao na tronu, neverovatnih sedam decenija.

Zastave na Bakingemskoj palati i u celoj zemlji spuštene su na pola koplja. Građani se okupljaju ispred rezidencije, ostavljaju cveće i sveće... S obzirom na činjenicu da je zdravstveno stanje kraljice poslednjih meseci bilo prilično loše, svi oko nje pripremali su se za ono što sledi. Nažalost, niko nije večan. Na prestolu će je naslediti sin Čarls, a onda dalje, redom.

Pročitajte: Oglasio se novi vladar Velike Britanije - Prvo obraćanje kralja Čarlsa posle majčine smrti

Guliver Getty Images

 

Sahrana kraljice Elizabete II biće po svim protokolima

Nema sumnje da će Elizabetin ispraćaj biti događaj godine u Britaniji. Baš kao što je to bila nedavna proslava njenog platinastog jubileja. Smrt je proglašena kodom „Londonski most je pao“, a sahrana će biti održana za deset dana. Svaki detalj je već isplaniran. U danima uoči sahrane, novi kralj krenuće na put po zemlji kako bi primio izraze saučešća.

Pročitajte: Rukavicama skrivala istinu - Otkriveno od koje stravične bolesti boluje Elizabeta, boja njenih ruku sve govori (foto)

Tokom operacije “Jednorog” kraljičino telo biće prebačeno iz Balmorala u Edinburg specijalnim vozom. Na svakoj stanici dočekaće je radnici hitne pomoći i vojnici. Ukoliko to ne bude moguće zbog vremenskih uslova, telo će biti prevezeno avionom. 

Po dolasku u Edinburg, kovčeg će prvo biti položen u palatu Holirud, a zatim prenet u katedralu Svetog Džila, gde će biti održana služba u prisustvu članova porodice. Kraljičino telo potom će biti prebačeno u London, vozom, koji će na svakoj stanici dočekivati počasna straža.

Pročitajte: Tužan kraj leta - Kraljica Elizabeta u teškom stanju, najbolji lekari stigli u zamak u Škotskoj

Guliver Getty Images

 

Petog dana kovčeg će stići u London, u Bakingemsku palatu, u kojoj je Elizabeta II provela skoro ceo svoj radni vek. Nakon toga biće prebačen u Vestminstersku opatiju, gde će narednih pet dana građani moći da se oproste od voljenog monarha.

Sahrana će biti državna. Služba u Opatiji završiće se dvominutnim ćutanjem u celoj zemlji. Kada se London oprosti od nje, kovčeg će biti prenet u zamak Vindzor, a večna kuća kraljice Elizabete biće Kapela Svetog Džordža u dvorskom kompleksu, gde su sahranjeni i njen suprug Filip, otac i majka.

Guliver Getty Images

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti