Princ Tejgo: Vatreno pojačanje „crno-belih“

Princ Tejgo: Vatreno pojačanje „crno-belih“

Autor: | 13/05/2011

0

Iako je tek pre tri meseca stigao u „Partizan“ zbog rezultata i golova koje je postigao za „crno-bele“, reprezentativac Gane Princ Tejgo postao je jedan od omiljenih fudbalera, lidera i navijača ovog fudbalskog kluba. Za kratko vreme, zbog vrtoglavog uspeha u novom timu, tamnoputi sportista „zadužio“ je pesmu od „grobara“, a posle nepunih mesec dana u „crno-beli butik“, na stadionu u Humskoj, stigla je majica napravljena specijalno u čast Princa. Iako je pre dolaska u Beograd vrlo malo znao o prestoničkom gradu, srdačnost i gostoljubivost stanovnika našeg glavnog grada ga je oduševila.
- Pre dolaska u Beograd vrlo sam malo znao o ovom gradu. Jedino sam znao gde se nalazi i čuo sam o njemu samo pozitivne komentare. Oduševila me je gostoljubivost stanovnika i predusretljivost da vam pomognu na svakom koraku. Svi su srdačni i vrlo veseli - na početku razgovora za magazin „Hello!“ kaže strelac jedinog gola za „Partizan“ postignutog na poslednjem derbiju protiv „Crvene zvezde“ dok nas dočekuje u svom omiljenom restoranu „Monjument“ u šoping centru „Ušće“. Iako pomalo nepoverljiv, sa obezbeđenjem u pratnji, Tejgo ljubazno odgovara svim mališanima i fanovima koji žele da se fotografišu sa njim.
- Znajući za rivalstvo između „Crvene zvezde“ i „Partizana“ zaista je neverovatan osećaj kada na jednoj ovako važnoj utakmici postignete gol. Iako mi gode komplimenti, ne osećam se kao zvezda. Svoj uspeh uvek posvećujem saigračima, navijačima i ljudima iz kluba - skromno kaže fudbaler „Partizana“ i komentariše svoje ime koje u osnovnom značenju ima aristokratsku titulu.
- Ime Princ u Gani, zemlji iz koje potičem, uobičajeno je i često se daje muškoj deci - kroz osmeh kaže sportista i dodaje da su mu njegove kolege iz reprezentacije dale nadimak „princ golova“.
Tejgo je zadovoljan atmosferom i prijemom rukovodstva i kolega „Partizana“, tako da, iako ga traže iz nemačkog matičnog kluba „Hofenhajma“, u budućnosti bi voleo da ostane sa „crno-belima“ i da više upozna Beograd i Srbiju.
- U Beogradu sam tek tri meseca. Zbog obaveza na terenu nisam imao priliku da obiđem znamenitosi grada. Samo sam dva puta bio u centru prestonice. Čuo sam da Beograd ima fenomenalne noćne klubove, ali, nažalost, do sada ih nisam posetio. Najčešće boravim u kafićima na Novom Beogradu, gde trenutno stanujem - priča Tejgo i napominje da mu se veoma dopadaju srpski specijaliteti, ali da im nije zapamtio naziv. Privatni život i svoj bračni status dvadesettrogodišnji sportista stidljivo kometariše:
- Još nisam oženjen, imam devojku, ali zaista ne bih da komentarišem svoju privatnost. Situacija je vrlo komplikovana tako da nije lako objasniti - kaže simpatični fudbaler.
Inače, sportista ima dve mlađe sestre i jednog brata. Iako je tokom svoje bogate sportske karijere živeo na raznim lokacijama širom sveta, dugo je igrao u Saudijskoj Arabiji, a poslednjih godinu dana u Nemačkoj, tako da mu rodna Gana nedostaje.
- Volim zemlju u kojoj sam rođen. Kad god mogu, odem tamo, a poslednji put sam je posetio za Božić. Iako sam živeo u raznim zemljama širom sveta, ne bih mogao da kažem gde mi je bilo najlepše. Gledam da se preterano ne vezujem, jer transferi i selidbe su sastavni deo moje karijere. Trudim se da se svakom gradu prilagodim i da u njemu maksimalno uživam - kaže Princ Tejgo, koji pored fudbala voli ronjenje i tenis, a hobi mu je muzika. Uživa u hip-hop i rnb zvukovima. U nastavku komentariše svoje planove za odmor.
- Volim putovanja tako da, kad god mi se ukaže prilika, posetim neku atraktivnu lokaciju. Čim dobijem odmor ili slobodne dane, planiram da posetim Dubai, koji mi se veoma dopada. Radujem se tome - završava Princ Tejgo.

Piše: Jelena Popović

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin