Stefan Babović: Fudbaler posvećen roditeljstvu

Stefan Babović: Fudbaler posvećen roditeljstvu

Autor: | 01/02/2012

0

Stefan Babović, talentovani fudbaler „Partizana“, ne voli da priča o sebi u javnosti, ali otkad je postao otac, najčešća tema razgovora su njegov sin Milija i porodica, za koju je veoma vezan. Skrivena strast je markantnom dvadesetpetogodišnjaku pisanje proze i poezije, a prvu pesmu, koju je napisao sa trinaest godina, posvetio je majci Anki.
U vanbračnoj zajednici sa fotografom Naike Bokan pre skoro dve godine dobio je sina koji je njegov smisao života.
- Kada sam dobio sina, nazvao sam ga po mom ocu Miliji jer je rođen istog dana kada i on, 21. aprila. Najveću radost mi pričinjava taj dan, tada su rođene meni najmilije osobe. Mnogo me je promenilo Milijino rođenje. Postao sam ozbiljniji, zreliji i odgovorniji. Više mislim na sina nego na sebe. Uživam dok zajedno spavamo u krevetu i s nestrpljenjem očekujem naredni dan da se igramo i da ga ponovo uspavam i pokrijem. Uvek spavamo zajedno. Noću se budi da vidi da li sam tu jer često putujem zbog fudbala. Probudi se i kaže: „Tatice, poki“, što znači da hoće da ga pokrijem. Sledeće godine ću gaupisatiu obdanište, sada je još mali, tamo često vladaju virusi, a on je bio bolešljiv u poslednje vreme - za magazin „Hello!“ govori Stefan, koga krase lepo vaspitanje i besprekorni maniri. Dok govori o sinu, preplavljuju ga emocije.
- Šutira levom nogom isto kao ja. Obožava loptu, stalno juri za njom. Voli i automobilčiće. Poređa ih ispod našeg velikog kreveta, na kome spavamo, da i oni „nanaju“. Mojim roditeljima Miliji i Anki on nije prvo unuče. Moja sestra Iva im je podarila Inu, ali je moj sin prvo muško unuče u kući. Ina je od Milije starija samo osam meseci i oni su mnogo vezani. Mlađa sestra Manja živi u Londonu i Parizu, gde radi, dok je Iva ovde. Vezan sam i za trinaestogodišnjeg brata Lazara. On živi u porodičnom domu, a ja sam tamo povremeno, jer imam svoj stan, koji se trenutno renovira.
Sa nekadašnjom manekenkom Naike, Milijinom majkom, u odličnim je odnosima iako trenutno nisu u emotivnoj vezi.
- Naike je divna majka, i u fenomenalnim smo odnosima. Videćemo šta će život da nam donese. Naš sin je vezan za oboje, ali je na mene osetljiviji, jer sam češće odsutan. Stroži sam od Naike prema njemu. Rastao sam u porodici gde su deca roditeljima uvek bila na prvom mestu i zbog toga sam ovakav otac. Majka i otac su uvek sve žrtvovali kako bi što više bili sa nas četvoro dece. Pružili su nam veliku ljubav, pažnju i podršku, to je u genima, i meni je moj sin na prvom mestu - kaže fudbaler koji ističe da mu je drago što se mlad ostvario kao otac i da bi voleo da ima još dece.
U slobodno vreme bavi se pisanjem. Njegovi roditelji čuvaju pesme koje im je Stefan posvetio.
- Kada sam kao trinaestogodišnjak majci za rođendan posvetio pesmu, dugo je plakala, toliko sam je dirnuo svojim rečima. Neverovatno sam vezan za roditelje. Volim ih isto, a mnogi mi zameraju na bliskom odnosu sa ocem. Mi smo kao jedno. Ne prođe dan da se sa njim ne čujem po petnaest puta. Saigrači se često tome čude. Tako sam navikao, vrlo sam vezan za tatu. On je bitna figura mog života i na njega sam ponosan.
Iako je nedavno u jednom časopisu objavljeno da je u vezi sa nekadašnjom misicom Milicom Jelić, on kaže da su njih dvoje prijatelji.
- Poznajem je, izuzetno je fina, kulturna i prelepa devojka. Svako bi je poželeo za devojku, ali želim da naglasim da nas dvoje nismo u vezi. Inače, što se tiče devojaka, uvek sam cenio energiju. Kada volim, to me dugo drži - kaže Stefan i vraća se svojoj omiljenoj temi.
- Sina ću vaspitati da bude ponosan, da nikada ne poklekne. Imao sam mnogo problema u životu i znam da čovek mora da bude jak, stabilan i iskren. Vrlo mi je bitno da bude pošten i da ga ljudi vole zbog onoga što nosi u sebi.

Piše: Nadežda Jokić
Foto: Naike Bokan

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti