Dejan Lekić: Porodica kao podstrek

Dejan Lekić: Porodica kao podstrek

Autor: | 16/03/2012

0

Fudbaler Dejan Lekić, nekadašnji igrač „crveno-belih“, a sada napadač kluba „Osasuna“ iz Pamplone, slavljen je nedavno kao junak svog kluba, kada je postigao dva gola u prva dvadeset dva minuta igre protiv „Barselone“. Veliki odjek je njegov uspeh imao u srpskim medijima, a malo je u javnosti poznato zbog čega je taj uspeh značajan. Naime, talentovani sportista je imao velikih problema kada je iz "Crvene zvezde" stigao u novi španski klub.
Za magazin „Hello!“ ovaj mladi porodični čovek priča o teškom početku života u Španiji.
- Mislim da je svaki početak težak, a moja situacija je od starta bila komplikovana. Prva tri meseca u Španiji su mi bila najteža jer sam bez porodice i prijatelja bio prepušten sebi. Takođe, prelazak u „Osasunu“ u Pamploni je moje prvo iskustvo u inostranstvu. Moja supruga Vesna,koja je tada bila u devetom mesecu trudnoće, ostala je u Beogradu. Imao sam probleme sa kilažom,a Špancimnogo vode računa o tome i svaki kilogram viška prate i kritikuju.Zatim, morao sam što pre da naučim jezik da ne bih imao problemeu komunikaciji sa trenerom i igračima, a pored svega toga trebalo je menjati i stil igre iprilagoditi se novoj disciplini. Vreme je prolazilo i pokušavao sam da se uklopim u njihov sistem igre, ali nedovoljno brzo. Imao sam podršku prijatelja Peđe Vasiljevića koji je, na moju sreću, radio u klubu, pa mi je donekle bilo lakše. Razmišljao sam o odlasku odatle  jer, pre svega, nisam igrao, šansu za igru sam dobijao „na kašičicu“ i to što sam imao nije bilo dovoljno da pokažem šta umem. Navijači iz Pamplone su me podržavali u svakom trenutku i mislim da sam se na neki način odužio barem za sada- kaže dvadesetšestogodišnjak iz Kraljeva, aludirajući na postizanje dva gola protiv velikog kluba „Barselone“.
- Mislim da je čast i privilegija igrati protiv „Barselone“ i protiv najboljih igrača na svetu. Nisam očekivao takav uspeh na početku. Kao i svaki igrač, verovao sam u sebe, ali mi, iskreno, nije ni palo na pamet da „Barseloni“ mogu da damdva gola. Trenuci sreće posle toga ne mogu se opisati rečima. Čestitali su mi i ljudi iz „Crvene zvezde“, kao i moji bivši saigrači, što mi je bilo veoma drago- govori iskreno Lekić kome se nedavno dogodio peh kada je zadobio prelom podlaktice na utakmici „Osasune“ protiv „Granade“. Povredio je lakat kada je postigao gol za svoj tim.
- Operisan sam sredinom prošle nedelje i posle dva dana su me doktori pustili kući. Morali su da urade intervenciju zbog koje ću sa terena odsustvovati oko pet nedelja - iskren je Dejan koji najveću podršku u svemu ima u svojoj porodici.
- Moja porodica je sa mnom u dobru i u zlu, od početka su uz mene supruga Vesna i naš sin Stefan. Bez njih ne bih ni bio ovde. Mislim da su ponosni na mene i zbog toga imam razlog više da budem uspešniji. Naši dani u Pamploni su onakvi kako ih osmislimo. Šetamo se, idemo napolje da jedemo, imamo  društvo. Ovde je sve opušteno, mirno i to nam odgovara jer vodimo porodični život. Najviše vremena nam prođe u igri sa  sinom jer nam je on najpreči- priča Dejan koji bi bio srećan da njegov naslednik krene njegovim putem.
-Svaku moju utakmicu gleda i raduje se svakom mom golu. Voli da se igra loptom. Stefan je plod velike ljubavi sa Vesnom s kojom sam se venčao pre dve godine u Kraljevu, gde smo oboje rođeni. Zabavljali smo se jednu godinu  i živeli smo zajedno, tako da smo shvatili da smo stvoreni jedno za drugo.  Lepo se slažemo i uživamo u braku- kaže sportista kojem mnogo nedostaju roditelji i sestra.
- U Kraljevu mi žive roditelji i moja starija sestra sa porodicom. Bilo bi bolje da su bliže, viđali bismo se češće. Znam da im mnogo nedostajemo, kao i oni nama, ali nas posećuju kad god mogu. Nisam u mogućnosti da odem više od dva-tri puta godišnje u Srbiju. Sezona se u Španiji završava krajem maja, tako da imamviše od mesec i po dana slobode i mogućnost da u Kraljevu uživamo svi zajedno - govori Dejan koji sa suprugom planira proširenje porodice.
- Vidimo da Stefanu nedostaje društvo, pa planiramo još dece. Mislim da nisam strog otac, ali imam autoritet kod sina, što je najvažnije. Snalazim se u roditeljskim obavezama bolje nego što sam se nadao, mada se moja žena ne bi složila sa mnom - duhovito završava nadareni golgeter.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin