Ognjen Koroman: Emotivno putovanje proslavljenog fudbalera

Ognjen Koroman: Emotivno putovanje proslavljenog fudbalera

Autor: | 24/10/2012

0

Od kada je pre dve godine poznati srpski fudbaler Ognjen Koroman civilizovano i bez medijske pompe okončao deceniju dug brak sa Irenom, nije želeo u javnosti da daje bilo kakve komentare o privatnom životu. Prijateljski, i bez javne svađe, Irena i Ognjen okončali su bračnu zajednicu 2010, pazeći da to ne utiče na njihove kćerke, jedanaestogodišnju Nedu i sedmogodišnju Nađu.
Kada je pre godinu dana u vezi sa devojkom Božanom dobio treće dete, sina Jakova, poznati Paljanin nije želeo ni tim povodom da se oglasi u medijima.
Nekadašnji kapiten „Crvene zvezde“ već godinu dana igra u ruskom klubu „Krila Sovjetov“, u kome je i ranije proveo dve godine. Njegova komplikovana porodična situacija ostala je nepoznanica medijima još dok je igrao za "crveno-bele" i živeo u Beogradu, pre nego što je potpisao ugovor za ruski klub u gradu Samari, gde živi u Rusiji. U međuvremenu se u njegovom emotivnom životu mnogo toga dogodilo. Njegov emotivni status se od pre izvesnog vremena promenio i tridesetčetvorogodišnjak vedrog duha sada je slobodan.
Vezni igrač, poznat kao izuzetno nežan roditelj, na fotografisanje i intervju za magazin „Hello!“ došao je sa kćerkama, starijom Nedom i mlađom Nađom. Sa velikom ljubavlju govori o deci, za koju ističe da su mu uvek bila na prvom mestu. Sa uzdahom primećuje da će njegov boravak u Beogradu i druženje sa njima trajati samo nekoliko dana, jer zbog poslovnih obaveza mora da se vrati u Rusiju, gde živi sam.
- Moje kćerke su sada u godinama kada već mogu da shvate moj posao i razloge zašto ne živim sa njima. Razdvojenost od njih mi ranije nije predstavljala toliki problem, ali što sam stariji, sve mi je teže. Prema ugovoru, ostala mi je otprilike još jedna godina igre pa karijeru privodim kraju. Posle toga ću se u potpunosti posvetiti svojoj deci - kaže Ognjen, koga kćerke posećuju tokom školskog raspusta, a on se trudi da dođe da ih vidi bar jednom mesečno.
Uspešni sportista staloženo i otvoreno govori o rastavi od njihove majke Irene, njegove bivše supruge.
- Dugo sam sa Irenom bio u braku i došlo je do zasićenja. Prestale su emocije, nestala je ljubav i odlučili smo da ne živimo skupa. Sa bivšom suprugom imam odličan odnos i mogu da kažem da je bolji sada, kada nismo u braku, nego dok smo bili supružnici. U Ireni imam dobrog prijatelja. Naša starija kćerka Neda je osetila kada smo prolazili kroz rastavu, pokušali smo da je zaštitimo, ona je zrela i razumna devojčica. Trudio sam se da se ništa ne promeni posle razvoda. I dalje sam dobar otac, a na odrastanje kćerki veliki uticaj ima njihova majka. Ponosan sam na Irenu i na to kako ih vaspitava i kakav odnos ima prema deci - govori fudbaler koji sagovornika osvaja otvorenošću. Sa uzdahom se priseća zdravstvenog problema kćerke Nede, koji je zajedno sa Irenom rešio van granica naše zemlje.
- Neda je cele godine imala povišenu temperaturu, koja je plašila i nas i doktore. Pošto su naši lekari smatrali da je reč o nekoj veoma ozbiljnoj bolesti, obratili smo se doktorima u Engleskoj. Ispostavilo se da je reč o zapaljenju debelog creva. Dete je posle terapije bilo dobro, sada je sve u naboljem redu - sa olakšanjem kaže Ognjen koji je po treći put postao otac pre godinu dana. U vezi sa Božanom, koja nije poznata javnosti, dobio je sina Jakova. Zajedno su živeli u Samari, dok se nisu rastali.
- Nisam se venčao sa majkom mog trećeg deteta, koja je rodom iz Bosne, a živi u Beogradu. Posle upoznavanja, proveli smo skupa određeni vremenski period. Nismo toliko ni bili jedno pored drugog kada smo dobili sina Jakova. Njega volim isto kao i devojčice, i sa njim provodim vreme koliko mogu. Ne bih želeo da komentarišem Božanu, jer smatram da nismo ni bili u nekoj vezi, ili ja to ne bih tako nazvao. Šta se desilo i zbog čega smo se rastali, ne bi trebalo da se iznosi u javnost. Dobili smo sina i ne želim da za nju kažem nijednu ružnu reč uprkos tome što je naš odnos bio buran. Kakvo je moje mišljenje o njoj, zadržaću za sebe, ne bih da to u javnosti komentarišem. Ko me bolje poznaje zna kakav sam čovek i kako posmatram stvari. Ona je majka mog trećeg deteta i ne bi bilo primereno da dajem negativne komentare o njoj. Svaki moj kontakt sa njom od pre nekoliko meseci ima veze isključivo sa Jakovom. Nikakav drugi kontakt sa njom ne postoji, i tako će i ostati. To je moj stav. Sada sam slobodan - pažljivo bira reči sportista dok govori o Božani.
Pre nekoliko meseci mogle su se čuti spekulacije o tome kako mu Božana ne dozvoljava da vidi sina, sa kojim se iz Samare preselila u Beograd kada se rastala od fudbalera. On to ne želi da komentariše.
- Sada nemam tih problema, a kako će se naša situacija dalje razvijati, videćemo. Ipak, ne želim ovde da demantujem priče koje ste čuli, ali ni da ih potvrdim. U suštini, nije toliko bitno kakav je naš odnos ako možemo da funkcionišemo u vezi sa onim što se Jakova tiče. Komunikacija sa njom je bitna iz tog razloga, ni zbog čega više. Koliko ja pomažem deci i kakav je moj odnos prema njima najbolje znaju moji prijatelji i bivša supruga Irena. Moram da istaknem da na ovaj način ne želim da se „promovišem“ kako sam ja divan otac. Imam lep odnos sa kćerkama, veoma su vezane za mene, kao i ja za njih. Nadam se da će i Jakov imati takav odnos sa mnom - kaže Ognjen koji se osvrće na razvod od nekadašnje supruge Irene. Na pitanje da li sada, sa ove vremenske distance, žali zbog rastave, iskreno odgovara.
- Tako je moralo biti. Ne žalim ni za čim što sam uradio. Ponovio bih sve što sam uradio. Takav sam, kakav sam, ako neko može da me takvog prihvati i voli, onda dobro. Ne žalim za stvarima koje su se desile, jer su one iza mene. Nikada se ne osvrćem na prošlost. Svi imamo uspone i padove, porodične i poslovne, ali se ni zbog čega ne kajem - kaže igrač koji otvoreno priznaje da se zasitio fudbala i sporta.
- Fudbal više ne mogu ni da gledam na televiziji. Mislim da ću posle završetka karijere da se odmaram godinu, dve. Tada ću isključivo da budem posvećen deci. Imam privatni biznis u Crnoj Gori i Bosni, koji mi jako dobro ide. Što se toga tiče, zadovoljan sam. Imam dovoljno za „penziju“, sa sebe i svoju decu - završava šarmantni sportista.

Piše: Nadežda Jokić

Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti