Nikola Lazetić: Otkrivanje novih radosti

Nikola Lazetić: Otkrivanje novih radosti

Autor: | 16/09/2011

0

Vest da je Nikola Lazetić odlučio da prekine fudbalsku karijeru iznenadila je mnoge. Posle niza razočaranja koje je doživeo u našem fudbalu, talentovani sportista odlučio je da prestane da igra. Magazinu „Hello!“ vlasnik luksuznog spa centra „My spa“ otkriva šta je uticalo na njega da donese ovu tešku odluku.
- Još nisam svestan da sam završio sa igranjem fudbala, i za sada mi prija da se odmaram i uživam sa porodicom i prijateljima. Radujem se malim stvarima. Mislim da ću sada biti više srećan. Provodiću vreme sa osobama koje mnogo volim, putovaću. Nameravam da se više posvetim prijateljima iz inostranstva za koje do sada nisam imao vremena. Mogao sam sigurno još dve, tri godine da igram fudbal, ali više nisam imao snage da se borim sa nepravdom i čudnim okolnostima u našem fudbalu. Posle mog, mogao bih reći, skandaloznog odlaska iz „crveno-belih“ prošle godine, kada sam bio toliko razočaran da sam već tada hteo da ostavim fudbal, prešao sam u „Vojvodinu“ i jednu godinu imao dobru sezonu, punu pobeda i radosti. Ipak, desilo se finale kupa kada smo pokradeni, a ono je otkrilo mnogo toga lošeg u našem fudbalu. Tada smo kažnjeni samo trener i ja. Posle razočaranja, odlučio sam da više ne igram fudbal. U inostranstvo više nisam želeo da idem, a ovde više nisam imao snage, volje i živaca da nastavim, bar ne dok se neke stvare ne promene - rezignirano i iskreno govori Nikola, koji je u skladnoj emotivnoj vezi sa vlasnicom restorana „Šeher“, Beograđankom Sonjom Marić koja ima troje dece. Lazetić se s ponosom osvrće na uspešnu sportsku karijeru i otkriva da je okolina burno reagovala na njegovu odluku.
- Niko još ne veruje da sam definitivno odlučio da više ne igram fudbal, nadaju se da ću ipak potpisati novi ugovor. Što se tiče daljih planova, ništa konkretno nisam odlučio. Osim centru „My spa“, posvetio sam se biznisu moje devojke i zajedno sa njom činim sve da njen restoran ostane najbolji u gradu. To mi je prioritet u ovom trenutku. Sada sam potpuno ispunjen u svakom smislu te reči - kaže Lazetić koji se raduje roditeljskim obavezama koje su brojnije sada kada je njegov sin Luka pošao u školu.
- Luka konačno može da ima oca za svaku sitnicu, svaki sekund i minut njegovog odrastanja. Što se tiče njegove želje da igra fudbal, na dete mogu da utičem prvenstveno sopstvenim primerom i savetima, bez pritisaka ili ubeđivanja da nastavi mojim putem. Luka je pametan dečak i on će s vremenom pronaći sebe u nekom od sportova. Za sada trenira fudbal u privatnoj školi, a već je trenirao atletiku i plivanje. U privatnom životu planiram da budem potpuno posvećen Luki i da se ne odvajam od Sonje. Da zajedno našu decu izvedemo na pravi put i da postanu divni ljudi. Želim da Sonja i ja uživamo u odrastanju Luke, Andreje, Nine i Elene - kaže sportista koji je ovog leta prvi put bio na moru u julu i avgustu. Dok sagledava celokupnu sportsku karijeru, priseća se i svojih početaka:
- Uvek se može više, ali, s druge strane, mogao sam i danas da budem u Kosovskoj Mitrovici i da pričam o tome šta sam mogao da napravim u životu. U Beograd sam došao kao dvanaestogodišnji dečak, sam, bez roditelja, i živeo sam u internatu. Sve svoje ciljeve sam ostvario: da porodici obezbedim sve uslove za život, da igram za prvi tim „Crvene zvezde“ i budem njegov kapiten, kao i da podignem trofej. U reprezentaciji sam igrao dvadeset pet puta i branio sam boje velikih inostranih klubova. Jedino se kajem što prosle godine nisam produžio ugovor sa „Crvenom zvezdom“, jer su pojedinci želeli da ne potpišem novi. To me i danas boli i ne prođe ni dan da ne pomislim na to.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još