Nemanja Rnić: Ponovo u rodnom gradu

Nemanja Rnić: Ponovo u rodnom gradu

Autor: | 11/08/2011

0

Fudbaler Nemanja Rnić ispunio je nadanja supruge Barbare i iz Belgije vratili su se u Beograd. Na sportistinu odluku da se posle tri godine boravka u Anderlehtu, gde je nastupao za klub „Žerminal Beršot“, zajedno sa izabranicom vrati u rodni grad uticala je ponuda „Partizana“, kluba u kojem je stekao afirmaciju. Želja da sviju sopstveno porodično gnezdo u srpskoj prestonici odavno postoji kod Barbare, ali ovoga puta nije uticala na suprugovu odluku, već mu je prepustila da sam odluči koji će biti sledeći korak u njegovoj karijeri. Kada se posle sastanka sa čelnicima „Partizana" dogovorio o svim detaljima ugovora, lepu vest je prvo javio Barbari, a potom roditeljima i sestri koji su se potajno nadali da će im Nemanja ponovo biti blizu.
- Tri godine sam bio u inostranstvu i srećan sam što sam ponovo u svom gradu. Znam da je Barbara volela da se vratimo, ali ne mogu da kažem da je njena želja uticala na moju odluku. Posavetovao sam se sa njom kao što to uvek radim. I da nisam ovako postupio, znam da bi me supruga podržala. Osim nas, i naše porodice su srećne što sada možemo stalno da budemo zajedno, jedni drugima smo za ovo vreme mnogo nedostajali - kaže Nemanja.
- Drago mi je što ćemo prvu godinu braka provesti u Beogradu. Potajno sam se nadala da će Nemanja potpisati ugovor sa „Partizanom“, ali nisam želela da vršim pritisak na njega. Dok smo živeli u Anderlehtu mnoge stvari su nam nedostajale i sada pokušavamo sve to da nadoknadimo. Sunčane dane smo provodili na jednom prelepom bazenu sa prijateljima i kumovima. Uželeli smo se i izlazaka pa smo često u restoranima i klubovima gde se odlično provodimo. Toga u Belgiji nije bilo - priča Barbara koja će se narednih godinu dana posvetiti završavanju Ekonomskog fakulteta.
Poslednjih mesec dana bračni par Rnić je proveo obilazeći mnoge lokacije u potrazi za životnim prostorom. Pošto su videli mnoge najidealniji im se učinio stan od devedeset kvadrata na Banovom brdu. Barbari i Nemanji nije dugo trebalo da odluče da upravo u njemu naprave svoju porodičnu oazu.
- Oduševio sam se stanom zbog rasporeda prostorija. Imamo dve spavaće i jednu dnevnu sobu i sada nam predstoji opremanje. Jedva čekam da se preselimo. Na izbor lokacije uticalo je i to što sam detinjstvo proveo na Banovom brdu.
Iako će zbog kvalifikacija za „Ligu šampiona“ u narednom periodu biti zauzet, Nemanja će u opremanju stana podjednako učestvovati sa suprugom jer u tome uživa.
- Za razliku od većine muškaraca Nemanja uživa u opremanju enterijera. Obožava time da se bavi, pre bi se reklo da ću ja njemu pomagati, a ne on meni. Prvo ćemo srediti kuhinju, a pojedine komade nameštaja smo doneli iz Belgije. Imamo divnu terasu, od petnaest kvadrata sa koje se pruža divan pogled na mnoge delove grada.
Mada su planirali da posle venčanja, koje je bilo u maju, odu na proputovanje Evropom, nisu otišli, jer se Nemanja posvetio treninzima kako bi što spremnije dočekao potpisivanje ugovora, ali mu Barbara to nije zamerila. Jer, oboma je njegova karijera, koja im je obezbedila lagodan život, trenutno na prvom mestu.
- Na medeni mesec ćemo otići u decembru, kada budem bio na zimskoj pauzi. Barbara će odlučiti gde ćemo ići, a sigurno je da će to biti neko toplo, egzotično mesto - kaže Nemanja.
- Boravak u Beogradu i druženje sa prijateljima za mene je bio pravi odmor. Do sada smo mnogo putovali, a sada nam je najveća želja bila da vreme provedemo sa nama bliskim ljudima - kaže Barbara.
Razmišljaju o proširenju porodice i jedva čekaju da postanu roditelji.
- Sigurno će se i to dogoditi u naredne dve godine - kažu na kraju Barbara i Nemanja.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin