Nikola Petković: Fudbaler posvećen odrastanju sina

Nikola Petković: Fudbaler posvećen odrastanju sina

Autor: | 28/12/2011

0

Dvadesetpetogodišnji fudbaler „Crvene zvezde“ Nikola Petković uživa u danima roditeljstva otkako je pre tri meseca dobio naslednika Filipa. Posle nekoliko godina provedenih u inostranstvu, tokom kojih je igrao za klubove u Nemačkoj, Turskoj, Rusiji i Saudijskoj Arabiji, šarmantni Novosađanin se pre skoro četiri meseca vratio u tim „crveno-belih“.
- „Zvezda“ je moja druga kuća, to je klub koji stvarno volim, zato sam se i vratio - na početku razgovora za magazin „Hello!“ energično kaže talentovani sportista koji uživa u trogodišnjoj vezi sa Novosađankom Gordanom, sa kojom se upoznao dve godine pre nego što su otpočeli vezu.
- Iz drugarstva su se rodila jača osećanja, mada nismo bili prijatelji u pravom smislu te reči, više poznanici - dodaje harizmatična plavuša koja je posle upoznavanja sa fudbalerom stalno putovala kod njega, jer je tada igrao za inostrane klubove. U međuvremenu je uspešna dvadesetdvogodišnjakinja završila studije na Fakultetu za ekonimiju i finansije. Pre tri meseca život ovog skladnog para je obogatilo rođenje njihovog sina Filipa.
- Nismo planirali da imamo dete, a sada nam je prelepo i odlično smo se snašli kao roditelji. Dobra je beba, imali smo sreće, miran je i ne budi se noću. Svakog dana ga zajedno izvodimo u šetnju. Vodimo ga u tržne centre, pa u šali kažem kako je od malih nogu počeo da izlazi u kafiće. Posebno uživanje nam predstavlja kupanje našeg sina, uvek se radujem tom ritualu. Inače, pre moje devojke sam znao da ga previjem jer se ona plašila - kaže Nikola, što njegova partnerka negira u šali.
- Naučio sam da ga presvačim i povijam gledajući gospođu koja nam je u početku pomagala oko bebe. Sada više ne radi, sami se brinemo o našem sinu - kaže levi bek „Crvene zvezde“, dok se na njegove reči nadovezuje njegova atraktivna patnerka koja kaže da ne trenira ništa, ali da je sa lakoćom posle porođaja izgubila petnaest kilograma koje je dobila dok je bila u drugom stanju.
- Svakog vikenda dolazi moja mama, a pomažu nam i Nikolini roditelji koji žive ovde, u Beogradu. Zanimljivo je da prvih šest meseci trudnoće nisam mogla da obilazim Nikolu, jer je tada igrao u Saudijskoj Arabiji, a razlog je što nismo venčani pa nisam mogla da dobijem vizu, jer je to tako po njihovim zakonima. Šest meseci smo bili razdvojeni. Dok sam bila trudna, otputovali smo u Milano - kaže Nikolina devojka i ističe da im je lepo u vanbračnoj zajednici i da ne planiraju da ozvaniče vezu. Krštenje Filipa planiraju kada beba napuni jednu godinu. Gordana doji Filipa, što namerava da nastavi dok god bude mogla.
- Bila je hiperaktivnatrudnica, svakodnevno je imala obaveze. Kada se porodila, proslavio sam rođenje sina u restoranu mog kolege Ivice Dragutinovića. Pevalo se i veselilo do zore, pevali su Marina Visković i Marinko Rokvić, a drugovi su mi cepali majice. Moj sin je dobio ime po mom drugaru, fudbaleru Filipu Đorđeviću, koji igra u Francuskoj - kaže Nikola koji se sa partnerkom slaže da je rano da uskoro razmišljaju oproširenju porodice.
- Oboje smo hteli devojčicu, ali sada ne možemo da zamislimo da imamo žensko dete. Drago nam je što smo dobili dečaka - kaže fudbaler koji će porodicu obradovati putovanjem pred Novu godinu.
- Prvo Filipov putovanje će biti u Španiju ili u Dubai čemu se veoma radujemo.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još