Nenad Kovačević: Proslava jedanaest godina ljubavi

Nenad Kovačević: Proslava jedanaest godina ljubavi

Autor: | 26/08/2011

0

Posle pet godina, koliko je proveo igrajući u francuskom prvoligašu „Lensu“, Nenad Kovačević se vratio u „Crvenu zvezdu“, klub u kojem je stekao afirmaciju. Kada je pre dva meseca došao na „Marakanu“, rukovodstvo mu je ukazalo poverenje i ove sezone Nenad će sa kapitenskom trakom predvoditi ekipu. Iako nije planirao da se u ovom trenutku vrati u Beograd, jer je želeo da još nekoliko godina igra u inostranstvu, odlični uslovi koji su stigli na njegovu adresu presudili su da stavi svoj potpis na ugovor sa „Crvenom zvezdom“. Kao i u svim životnim situacijama i ovoga puta konsultovao se sa suprugom Ivanom, za koju često ističe da je stub njihove porodice i da mu njena podrška veoma znači.
- Povratak u Beograd bio je neplaniran, ali dobra ponuda učinila je da ponovo budem deo „crveno-belih“. Dok smo živeli u Francuskoj osećao sam nostalgiju, ali ona nije uticala na odluku o povratku. Kao tinejdžer sam se odvojio od roditelja i naučio sam sa njom da živim. Kada sam dobio ponudu „Crvene zvezde“, posavetovao sam se sa suprugom, jer nikada ništa ne radim bez konsultacije sa njom. Nas dvoje sve odluke donosimo zajedno - kaže Nenad.
- Oboje smo želeli da se Nenad jednog dana vrati u „Zvezdu“, ali nismo mislili da će se to dogoditi u ovom trenutku. Njegov sam najveći navijač, redovno sam na utakmicama i ponosna sam na njega jer i u pobedama i u porazima na terenu daje sve od sebe - sa osmehom o svom suprugu priča Ivana.
Zahvaljujući fudbalskoj karijeri Nenad je upoznao svoju izabranicu. Pre jedanaest godina Kovačević je poslat na Ub na „kaljenje“ u tamošnji klub „Jedinstvo“. Jedan izlazak u grad promenio je njegov život, jer je tada sreo Ivanu, devojku koja mu se dopala na prvi pogled. Ni ona nije ostala ravnodušna i ubrzo su počeli da se zabavljaju.
- Ove nedelje slavimo jedanaest godina naše ljubavi, od kojih smo pet godina u braku. Kada čuju koliko smo zajedno, ljudi često prokomentarišu „toliko dugo“. Nažalost, u Srbiji je dug period ako si sa nekim jedanaest godina, a meni je malo, sa Ivanom želim da budem do kraja života.
Bračni par će godišnjicu obeležiti intimnom večerom u jednom beogradskom restoranu. Ivana bi volela da ima veće slavlje, ali zbog suprugovih obaveza nemoguće je sve isplanirati i organizovati. Ističe da nije lako biti supruga profesionalnog sportiste, ali se već navikla na čestu razdvojenost.
- U početku sam znala da plačem kada je na pripremama mesec dana, ali sam se sada navikla. Teško je jer ne možemo da isplaniramo jedan dan, a ne nešto veće. Ove godine nismo mogli zajedno da idemo na letovanje, pa sam ja, dok je on sa klubom boravio na pripremama u Austriji, sa sinom Balšom i kumovima bila u Turskoj - priča Ivana.
Kruna Nenadove i Ivanine ljubavi je sin Balša koji će u septembru proslaviti peti rođendan. Oboje su mu maksimalno posvećeni, a Nenadu nije teško da i pored napornih treninga i putovanja svaki slobodan trenutak posveti svom jedincu.
- Nenad je odličan muž, a još bolji otac. Oko Balše mi u svemu pomaže. Nikada nije bežao od svakodnevnih obaveza, na primer, da ga okupa, presvuče, nahrani, da bih ja bez problema mogla negde da odem i njih dvoje ostavim same.
Nenad je još kao mali dečak sanjao o tome da jednog dana ima veliku porodicu zbog čega neće ostati samo na jednom detetu. Voleo bi da se ponovo začuje bebin plač u njihovom domu i nada se da neće dugo čekati da mu se to i ostvari.
- Kao dečak maštao sam o tome da postanem mlad roditelj i da imam bar troje dece. Balšu sam dobio sa dvadeset pet godina. Imam dve sestre i sigurno da i to utiče na moju želju da Balša ne ostane jedinac. Planiramo da se širimo i nadam se da će nas uskoro obradovati lepa vest. Ne bih imao ništa protiv da drugo dete bude devojčica - iskren je Nenad.
Ono što najteže pada porodici Kovačević je to što fudbaler, kao po pravilu, ne prisustvuje rođendanima svog sina. Bio je sa njim samo kada je duvao tri svećice na torti.
- Tu sam bio samo za Balšin treći rođendan. Sve ostale sam propustio i tako će biti i ove godine jer baš tog dana igram utakmicu. Nadam se da će doći vreme kada ću sve to moći da mu nadoknadim. Moje odsustvo u tim trenucima teško podnosimo - kaže na kraju Nenad.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin