Ana Brnabić: Sin nije moj na papiru, ali jeste u srcu

Ana Brnabić: Sin nije moj na papiru, ali jeste u srcu

Autor: | 07/04/2022

6

Sin Ane Brnabić zove se Igor 

Srbija, država bez gej-prava sa otvoreno gej-predsednicom vlade. Zvuči kao paradoks, ne samo kada se posmatra sa strane, već i mnogima koji ovde žive. Upravo je to lajtmotiv dokumentarnog filma “Ana je tu”, diplomskog rada novinara Adama Santovca, koji nas je sasvim opravdano zaintrigirao.

Pročitajte: Sin Ane Brnabić je centar njenog sveta, premijerka napravila presedan i otvorila porodični album

N1 printscreen

 

U ekskluzivnom intervjuu Ana Brnabić je prvi put odgovarala na pitanja koja kopkaju LGBT zajednicu otkako je dospela na visoku poziciju. Neki pripadnici ove društvene manjine zameraju joj što se više ne zalaže za njih, dok u isto vreme privatni život premijerke toliko provocira ostatak populacije, da mnogi zbog toga nikako ne mogu da joj “oproste”. Drugim rečima, nalazi se između dve vatre, i verujemo da joj nije nimalo lako. Međutim, Ana je odlučila da o škakljivim temama otvoreno priča.

Profimedia

 

Sin Ane Brnabić izaziva veliku pažnju medija 

Gej parovi se, bar prema ovdašnjim okolnostima, ne vode pod kategorijom “normalna porodica” i ne mogu da usvajaju decu. Da li će se zakon promeniti u njihovu korist? Reklo bi se da to nije ni na vidiku, bez obzira na činjenicu ko je na mestu predsednika vlade.

– Kada smo razmišljali o detetu, verovali ili ne, razgovarali smo sa porodicama koje imaju dete. Ja imam jednaka prava, odnosno jednak manjak prava. Da se meni sutra nešto desi, moja partnerka neće imati drugačiju zakonsku zaštitu od one koju ima bilo koji drugi LGBT partner u našoj zemlji. Tačno je da dete nije moje na papiru, ali je moje u srcu i kao takvo ne može biti više moje. Kao da sam ga ja rodila, kao da sam mu biološki roditelj.

Pročitajte: Dileme više nema, premijerka Ana Brnabić progovorila o tajnom venčanju u inostranstvu

Srđan Stevanović / Getty Images

 

Ana je odgovorila i na konstataciju jednog pripadnika zajednice: “Ti si prva u ovoj državi i treba da obezbediš da to dete bude tvoje.”

– Da, ali meni za to zaista ne treba papir. Niti bilo kakav zakon. Zaista ne razumem koje povlastice ja to imam. 

Nastavak teksta pročitajte u novom broju magazina HELLO! koji je u prodaji od petka, 8. aprila 2022. 

HELLO!

 

 

Komentari (6)

Loading
Plavojka 22:26 07.04.2022
Odgovori

Gospodine Brnabić, Ne možete Vi da imate sina. Nema takav Zakon u Srbiji.

Nele 06:43 08.04.2022
Odgovori

Jao majko mila sta smo mi Srbi skrivili da nas bog kaznjava sa ovakvim likovima na pozicijama vlasti....

Profesionalac 16:34 08.04.2022
Odgovori

Ako Ana želi dete,treba da ga rodi.To po svim merilima medicine može.Ali govoriti da je dete koje je začeto spermatozoidima nekog muškarca njeno,totalno je besmisleno.Dakle,rodi sebi dete i rešićeš svoju potrebu za decom.A ne kao oseća sina (Milicinog) svojim srcem.Ako se bojiš da rodiš,i to je u redu,ali prestani lu**ti gluposti...A o tvom opredeljenju ka istom polu,tvoja stvar.Lično mi se ne sviđa,tačnije gadi mi se,ali dokle god ja imam pravo da kažem da mi se gadi,ne interesuje me tvoj život.I sve u vezi određenih prava pojedinih zajednica treba tražiti pred zakonom,tačnije sudom jer kako Ana reče mi imamo pravnu državu...

Adv.nis 00:06 09.04.2022
Odgovori

Lepo je objasnila zena i to je istina verovatno. Papir ne daje garanciju za dobro roditeljstvo i ljubav izmedju partnera. LGB ima sva prava u Srbiji tako da papir ne znaci i ne menja nista da zive,rade razvijaju se kao licnosti,strucnjaci i roditelji

Didi 11:46 19.09.2022
Odgovori

Pa nije tvoj na papiru, nije to Audi, pa da ga kupiš i kažeš, sad je tvoj..nije tvoj nikako, jer je to već nečiji sin, ima oca, a ko je otac??? To ti naj bolje znaš Nije dete sredstvo za zadovoljenje potrebe nečije, da bude roditelj, već svako dete ima pravo da zna stvarno ko su mu pravi roditelji Ovo je sve surovo i grozno prema toj jadnoj nicijoj-svacijoj deci

HELLO! hellomagazin

Slične Vesti