Šta krije tajno pismo kraljice Elizabete? Koverta se čuva u specijalnom trezoru i niko ne sme da joj priđe...

Šta krije tajno pismo kraljice Elizabete? Koverta se čuva u specijalnom trezoru i niko ne sme da joj priđe...

Autor: | 13/09/2022

0

Pismo kraljice Elizabete intrigira javnost

Kraljica Elizabeta bila je na tronu više od sedam decenija, ali je sve vreme njenu pojavu pratila i doza tajanstvenosti. Šta je nosila u tašni od koje se nikad nije odvajala, kako je naslednicima podelila svoju imovinu, šta piše u tajnom pismu koje se čuva u vremenskoj kapsuli u palati kraljice Viktorije u Sidneju... Zadržaćemo se na ovom poslednjem, australijskom pitanju.

Pročitajte: Nostradamusovo proročanstvo najavljuje propast britanskog kraljevstva - Blizu obale rađa se troje prelepe dece, kad odrastu...

Guliver Getty Images

 

Pismo je ostavila 1986. godine, kada je bila u poseti najmanjem kontinentu. No, tada ga je zapečatila na 99 godina, što znači da ćemo sadržaj saznati tek negde pred kraj ovog veka.

Pročitajte: Srpske veze velike vladarke - Znate li da je kraljica Elizabeta bila počasni građanin Beograda (foto)

Guliver Getty Images

 

Koverta se čuva u specijalnom trezoru palate i niko ne sme da joj priđe. Šta je to toliko važno kraljica poručila građanima Sidneja? Upućeni u političke prilike smatraju da je ostavila poziv Australijancima da odluče da li i dalje žele da budu jedna od država „Komonvelta“, odnosno deo nekadašnje britanske imperije. Saznaćemo 2085. godine, kada Vilijam bude kralj.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti