Da li znate šta je po profesiji bila kraljica Elizabeta?

Da li znate šta je po profesiji bila kraljica Elizabeta?

Autor: | 30/09/2022

0

Zanimanje kraljice Elizabete moglo bi da vas iznenadi

Znate li koje je bilo zanimanje kraljice Elizabete? Pa, ono koje je navedeno u smrtovnici, čiji je sadržaj juče konačno javno objavljen. Svet je tri nedelje čekao da čuje šta je zvanični uzrok smrti i to je, očekivano, bila starost, ali ono što je takođe izazvalo veliku pažnju je njena profesija.

Pročitajte: Osmeh je retko pokazivala, ali kao da je znala da joj se bliži kraj - Poslednji portret kraljice Elizabete rasplakao svet

Guliver Getty Images

 

U sertifikatu je sve napisano – puno ime (Elizabet Aleksandra Meri) i prezime (Vindzor), datum rođenja (21. april), datum i vreme smrti (8. septembar u 15.10 po lokalnom vremenu), adresa mesta gde je preminula (zamak „Balmoral“ u Škotskoj), bračni status (udovica)... A profesija? Pa, Njeno veličanstvo kraljica.

Pročitajte: Elegantna bočica u ljubičastoj boji - Ovo je bio omiljeni parfem kraljice Elizabete

printscreen

 

Šta bi drugo bila, zapitali su se „tviteraši“ i počeli da zbijaju šale. Jer, navedena su i zanimanja njenih roditelja – kralj Džordž VI i Elizabeta, kraljica majka. Neki su dodali da bi velika vladarka, da se pitala, verovatno kao svoj posao istakla „služenje narodu“, jer tako je često završavala svoja obraćanja naciji. No, ima i onih koji smatraju da je navedeno zanimanje kraljice Elizabete u potpunosti opravdano, jer biti kralj ne znači samo piti čaj u pet i organizovati prijeme na dvoru.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još