Kraljica donela još jednu neočekivanu odluku koja će odaljiti Vilijama i Harija

Kraljica donela još jednu neočekivanu odluku koja će odaljiti Vilijama i Harija

Autor: | 16/04/2021

1

Sahrana princa Filipa obaviće se sutra u 15 časova, a od trenutka kada je datum zvanično objavljen javnost se najviše interesovala hoće li poslednjem ispraćaju vojvode od Edinburga prisustvovati Hari i Megan. Princ je već u ponedeljak stigao u Britaniju, dok je njegova supruga, koja je u poodmakloj trudnoći, po savetu lekara ostala u Americi.

Pročitajte: Sahrana princa Filipa je u subotu, otkriveno da li će Megan prisustvovati - Sada je sve jasno 

profimedia

 

U međuvremenu svet su obišle nove informacije, poput one da će se prvi put u istoriji prekršiti pravilo britanske krune, pa na sahrani supruga Elizabete II muški članovi porodice neće nositi vojne uniforme. Ta naredba stigla je direktno od njenog veličanstva, a kao razlog navodi se istupanje princa Endrua i princa Harija od kraljevskih dužnosti.

Uprkos brojnim nesuglasicama i famoznom intervjuu kod Opre Vinfri, javnost očekuje da će Hari tokom boravka u Londonu uspeti da obnovi bliske odnose sa porodicom. Na sahrani princa Filipa, po odluci kraljice, Vilijam i Hari, međutim, neće stajati jedan do drugog, kako nalaže protokol, već će između njih biti rođak Piter Filips.

Pročitajte: Ljubavna priča prekinuta posle 74 godine - Ovako su se voleli princ Filip i kraljica Elizabeta

Profimedia

 

Kada stignu u vindzorsku kapelu, Vilijam će se još više udaljiti od mlađeg brata, jer je Elizabeta propisala da njihova mesta za sedenje budu na znatnoj distanci, piše ,,Dejli mejl“.

Posle ovih saznanja, izgleda da kraljica ne prašta i da je svojom odlukom ukinula sve šanse da porodica pokaže jedinstvo u teškom trenutku i da se otuđena braća ponovo zbliže.

 - Ovo je sahrana i na njoj neće biti drame. Protokol je uređen prema kraljičinim željama i odobravanjima - rekao je kratko predstavnik za javnost Bakingemske palate.

Sahrana princa Filipa obaviće se sutra u 15 časova 

 

Sahrana princa Filipa zbog epidemiološke situacije biće drugačija nego što je to običaj. Između ostalog, kraljica je donela još neke odluke: njeno veličanstvo nosiće masku i biće na distanci, a sahrani će prisustvovati samo trideset najbližih članova porodice. Jedina osoba koja nema veze sa britanskom krunom, biće Penelope Knečbul, grofica Mauntbaten od Burme, bliska prijateljica princa Filipa.

 

 

 

Komentari (1)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još