Britanija tuguje: Preminuo princ Filip

Britanija tuguje: Preminuo princ Filip

Autor: | 09/04/2021

0

Preminuo princ Filip, suprug kraljice Elizabete, saopštila je Bakingemska palata. Vojvoda od Edinburga donedavno se borio sa virusom korona. Uzrok smrti još nije poznat.

Pročitajte: Okupljen najbolji lekarski tim - Princ Filip hospitalizovan, Elizabeta očajna

DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP / Profimedia

 

Podsetimo, princ Filip oboleo je krajem februara od kovida-19, a nedugo zatim je i operisan zbog srčanih problema u londonskoj klinici za kardiologiju. Prognoze lekara bile su optimistične, vojvoda se oporavljao, ali danas je, nažalost, preminuo.

Kraljica Elizabeta bila je sve vreme uz supruga i nije gubila nadu da će u junu zajedno proslaviti njegov 100. rođendan.

Preminuo princ Filip - Nije dočekao stoti rođendan

printscreen

 

– Sa dubokom tugom Njeno veličanstvo kraljica objavljuje smrt svog voljenog muža, Njegovog kraljevskog visočanstva princa Filipa, vojvode od Edinburga. Njegovo kraljevsko visočanstvo preminulo je jutros u zamku Vindzor u miru. Dalja saopštenja biće objavljena u dogledno vreme. Kraljevska porodica pridružila se ljudima širom sveta oplakujući njegov gubitak – piše u zvaničnom saopštenju Bakingemske palate.

Podsetimo, princ se povukao u avgustu 2017. godine nakon što je učestvovao u više od 22.000 javnih nastupa od krunisanja Elizabete II 1952. godine. Britanska štampa prenela je i da su se kraljica i njen suprug vakcinisali početkom januara, međutim, vojvoda nas je danas napustio.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti