Princ Hari nasledio od majke ogromnu sumu novca: Svi detalji testamenta Lejdi Di

Princ Hari nasledio od majke ogromnu sumu novca: Svi detalji testamenta Lejdi Di

Autor: | 14/03/2021

0

Testament Lejdi Di je samo jedna od tema koja zaokupiraju svetsku javnost cele nedelje. Nakon intervjua koji je Opra Vinfri uradila sa vojvodom i vojvotkinjom od Saseksa, prljav veš iz Bakingemske palate samo izlazi na površinu.

Pročitajte: Pale su maske - Oglasila se kraljica Elizabeta, ovo je njena poruka Hariju i Megan (foto)

 

 

Tokom intervjua koji su Megan Markl i princ Hari dali Opri Vinfri, vojvoda od Saseksa dotakao se finansijske teme, tačnije trenutka kada je kraljevska porodica odlučila da im zatvori izvor prihoda, zbog čega je on morao da počne da troši novac koji je nasledio od pokojne majke, princeze Dajane. Sada se povlači pitanje o kojoj je svoti reč.

Kada su princ Hari i Megan Markl doneli odluku da napuštaju svoje pozicije u kraljevskoj porodici i započinju samostalni život na drugom kontinentu, njegova porodica odbila je da ga finansira. Upravo to je za njih bio verovatno najveći udarac jer su, očito, očekivali da će moći i dalje lagodno da žive na račun britanskih poreskih obveznika.

Pročitajte: Princ Hari potpuno iskreno o odlasku sa dvora - Štitim svoju porodicu

 

 

Te teme dotakao se i sam princ Hari u intervjuu koji je dao Opri Vinfri sa suprugom Megan Markl, te je otkrio kako ih je “spasilo” nasledstvo koje mu je ostavila njegova majka, pokojna princeza Dajana.

Kako je još 2014. pisao “Forbes”, kada je Hari te godine napunio 30 godina, nasledio je više od 10 miliona funti majčinog imetka.

- Morao sam da nam platim osiguranje. Finansijski su me ‘odrezali’ u prvoj četvrtini 2020. godine. Na sreću, imao sam novac koji mi je mama ostavila i bez toga ne bismo mogli ništa - rekao je Hari Opri Vinfri.

Pročitajte: Testament Lejdi Di, odbijanje oca, razočaranje, razdori - detalji o kojima se dugo ćutalo 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @studyingtorah

 

Sinovi su joj bili sve, stoga ne čudi to da je princeza Dajana većinu imetka ostavila njima, ali delić bogatstva dobile su i neke druge osobe, na primer omiljeni batler Pol Barel, kao i njenih 17 kumčadi.

Iako je iza nje ostalo gotovo 13 miliona funti, što se smanjilo na 8,5 miliona kada su se oduzeli porezi, zahvaljujući pametnim ulaganjima kraljevskih savetnika iznos je gotovo udvostručen do trenutka u kome su Hari i Vilijam dobili priliku da uživaju u njemu. Reč je o novcu koji je Dajana dobila u brakorazvodnoj parnici, ali i raznim deonicama, nakitu, gotovini i ličnim predmetima koji su ostali u porodičnom domu u Kensingtonskoj palati.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti