Princ Vilijam: Ceo život sam podržavao brata i štitio sam ga, ali više ne mogu

Princ Vilijam: Ceo život sam podržavao brata i štitio sam ga, ali više ne mogu

Autor: | 12/01/2020

0

Nakon šokantne odluke princa Harija i Megan Markl da napuste kraljevstvo i započnu samostalan život, u palati ni jednom članu kraljevske porodice nije lako. Princ Vilijam se najviše od svih oseća pogođenim i tužnim

Vojvoda od Kembridža je po prvi put progovorio o svojim osećanjima zbg "pokidane veze" sa svojim bratom, izrazivši tugu što kraljevska porodica više nije "tim", piše The Times.

Kraljica Elizabeta je zakazala hitne "mirovne pregovore" za ponedeljak, 13. januar, u Sandringemu, kako bi zavvršla "vindzorski rat" koji bukti. The Sunday Times otkriva da je princ Vilijam izuzetno tužan zbog odluke svog brata, jer će njih dvojica od sada biti dve odvojene celine, nakon što su čitav život proveli zajedno.. Ipak, kako dalje navodi ovaj list, on se iskreno nada da će u nekoj doglednoj budućnosti sve biti kao nekada i da će se princ Hari vratiti u kraljevstvo.

Princ Vilijam i Hari su nakon majčine smrti bili jedinstveni u svemu što su radili

- Ceo život sam podržavao brata i štitio sam ga, ali više ne mogu, sada smo razdvojeni svetovi - rekao je princ Vilijam jednom od bliskih prijatelja, prenosi pomenuti list.

- Tužan sam zbog svega toga. Sve što možemo da uradimo, sve što ja mogu da uradim  i što ću učiniti je da pokušam ih podržim i da se nadam da će u vremenu koje dolazi njih dvoje ponovo biti deo naše porodice kao što su do sada bili.

Iako su svi mišljenja da kraljica neće imati milosti prema princu Hariju i Megan Markl, ona je vrlo svesna razloga zašto se ovo desilo. Ona je napomenula da je okidač za sve Harijeva zabrinutost za suprugu i njenu sigurnost, jer se nije prilagodila životu u VelikojBritaniji, a koreni ovakvog straha su duboki, jer princeza Dajana je imala sličnu sudbinu.

Princ Hari jednostavno nije želeo da njegova supruga prolazi kroz sličnu priču i njegov strah za njenu bezbednost je kraljici jasan.

Princ Vilijam se nada da će princ Hari i Megan Markl ubrzo ponovo biti deo kraljevske porodice

Baš iz tog razloga, iako su Megan i Hari odluku doneli bez razgovora sa ostalim članovima kraljevske porodice, čitavom problemu se pristupa s najvećom mogućom pažnjom.

- Nema nikakvih naznaka da bi vojvoda i vojvotkinja mogli da budu kažnjeni ili da im se pak oduzme titula -  rekao je izvor za Daily Mail.

Da li će princ Hari i Megan Markl morati da plaćaju porez u dve zemlje i kako će zarađivati za to?

Ipak, ono o čemu će se raspravljati na sutrašnjem velikom "samitu" u Sandringemu je to na koji način će princ Hari i Megan Markl podeliti svoj boravak između Kanade i Britanije. Jer, ako se odluče da zadrže državljanstvo Ujedinjenog Kraljevstva, ostaju poreski obveznici u svojoj zemlji, a onda u Kanadi ne mogu da borave duže od 180 dana. Ako uzmu i Kanadsko državljanstvo, postaju dvostruki poreski obveznici, što nije ni malo naivna stavka, jer samo porez na imovinu koja je u njihovom vlasništvu meri se milionima funti.

Najveći deo prihoda dobijali su iz fondova kraljevske porodice, posebno od princa Čarlsa.

Ono što je suštinski izazvalo najviše ljutnje u kraljevskoj porodici je činjanica da su princ Hari i Megan Markl svoju odluku saopštili prvo kanadskom premijeru Džastinu Trudou, kao i svom bliskom prijatelju Eltonu Džonu.

- Elton razgovara sa Harijem i Megan svakodnevno. On im je isnpiracija, takoreći "majčinska figura" -  rekao je insajder iz kraljevske porodice za Mirror.

- On im pruža stalnu podršku, posebno Megan , ali je i zaštitnički nastrojen prema oboje.

Izvor blizak ser Eltonu Džonu je dodao: 'On je bio njihova stena. Ali on im nikada neće reći šta da rade, on će ih saslušati i podržati u onome što nameravaju.'

Elton Džon je pre kraljice Elizabete znao sve o planovima princa Harija i Megan Markl!

- Elton podržava činjenicu da Hari i Megan preuzimaju kontrolu nad svojim životom. On brine za oboje i za njihovu porodicu, te ih potpuno podržava u svemu što odluče, znajući da su takve odluke doneli samostalno, bez uticaja nekoga sa strane, a s ciljem da budu srećni u budućnosti - rekao je predstavnik Eltona Džona.

Kako dalje izveštavaju britanski mediji vojvotkinja od Saseksa nije imala strpljenja pa je pokupila svoje stvari i vratila se u Kanadu. Tamo je čak ostavila i sina Arčija i sve njihove pse, što vodi do zaključka da nije ni planirala da ostane u Britaniji i rešiti krizu koju je izazvala. U problemima je ostavila svog supruga princa Harija kojeg očekuju pregovori s porodicom.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty

Slične Vesti