Najvredniji nakit kraljice Elizabete: Neverovatna priča o prstenu koji nosi 70 godina

Najvredniji nakit kraljice Elizabete: Neverovatna priča o prstenu koji nosi 70 godina

Autor: | 12/03/2021

0

Prsten kraljice Elizabete je nešto što je zaštitni znak njenog visočanstva. Kraljica Elizabeta II poseduje jedan veoma redak komad nakita, koji je često predmet razgovora u krugovima kraljevske porodice.

Pročitajte: Pale su maske - Oglasila se kraljica Elizabeta, ovo je njena poruka Hariju i Megan (foto)

 

 

 

U pitanju je njen verenički prsten koji već više od sedamdeset godina ne skida sa svoje ruke. Ovaj prsten krije jednu veoma zanimljivu priču.Budući da ga nosi od 1946. godine kada ju je princ Filip zaprosio, nije ni čudo da je to njeno najveće blago. Međutim, postoji još jedna stvar koja ga čini još dragocenijim, a to je priča o njegovom nastanku.

Prsten je, naime, napravljen od trokaratnog dijamanta sa krune pokojne princeze Alise od Batenberga, majke princa Filipa. Princeza Alisa je poklonila svome sinu krunu kako bi on od nje jednoga dana napravio prsten ,,dostojan kraljice", što je Filip i uradio.

Pročitajte: Prsten kraljice Elizabete: Nesvakidašnje iznenađenje za rođendan njenog visočanstva

Youtube printscreen

 

 

Krunu je princeza Alisa dobila od svojih dalekih rođaka cara Nikolasa II. i carice Aleksandre, zadnjih vladara Rusije. Podsetimo, kraljica Elizabeta zaljubila se u 18-godišnjeg Filipa kad je imala 13 godina, a ljubav na prvi pogled dogodila se kada ga je videla kako igra tenis.

Venčali su se 1947. godine kada je Elizabeta imala 21 godinu, a njen izabranik 26. Par je u braku doživio mnoge lepe trenutke, a najlepši je zasigurno proširenje porodice.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti