Milan Popović: Podneo sam krivičnu prijavu protiv Severine, brižna majka više od pola termina uopšte nije iskoristila sa detetom

Milan Popović: Podneo sam krivičnu prijavu protiv Severine, brižna majka više od pola termina uopšte nije iskoristila sa detetom

Autor: | 03/08/2021

7

Ispovest Milana Popovića o borbi za sina Aleksandra

Punih dvadeset meseci Milan Popović i Severina vode bitku za starateljstvo nad sinom Aleksandrom, koji živi sa ocem. Pevačica je nedavno na svom profilu na „Instagramu“ javnosti poslala veoma potresnu poruku, a sada je njen bivši emotivni partner odlučio da progovori. Milan je u intervjuu za „Srpski Telegraf“ izjavio da se na taj korak odlučio zbog niza neistinitih izjava o samom postupku, koje su u javnost plasirali pevačica i njen advokatski tim. Naime, posle ročišta u Županijskom sudu u Splitu u javnosti se pojavila informacija da se dete izjasnilo da želi da živi s majkom.

‒ Posle ročišta punomoćnik Severine Kojić obratio se medijima i, mada je postupak tajan za javnost, selektivno izneo tok postupka, te izjavio da se dete izjasnilo da želi da živi sa majkom. Prema mišljenju struke, deca razvedenih roditelja se u skoro 100 posto slučajeva izjašnjavaju da žele da žive sa tatom i mamom. Da tata i mama budu ponovo zajedno. Bilo koja drugačija izjava deteta je suspektna na manipulaciju detetom od jednog od roditelja. Osoba koja je saslušavala dete to je uradila bez naloga suda ili bilo kog drugog stručnog tela, naprotiv, stručna tela su je upozorila da je to štetno za dete. Izveštaj je donela na samo ročište, što se obično radi kada ne želite da date priliku drugoj strani da se izjasni na taj izveštaj i sve što je napisano u izveštaju prilagođeno je tome da se pogoduje majci deteta. Ista ta osoba ogradila se od svog izveštaja time što je rekla da ne može da garantuje da je ova izjava deteta autentična. Ova osoba će, nadam se uskoro, isto biti procesuirana pošto je ovo što je uradila takođe kazneno delo. Takođe, smatram da bi ta izjava bila odbačena, neprihvatljiva kao dokaz, s obzirom na to da je dete u konfliktu lojalnosti, da su veštaci imali prilike da se izjasne na ovu izjavu ‒ objasnio je Popović. 

Pročitajte: Milan Popović otkriva planove za budućnost - Želim da moji sinovi idu u istu školu!

printscreen youtube

 

Spominje se da se veštaci, što nije uobičajeno, nisu pojavili na sudu. Da li ćete insistirati vi, kao i vaš advokatski tim, da na sledeće dođu?

‒ Prema hrvatskom zakonu, da bi nalaz veštaka bio validan dokaz, taj nalaz mora da bude usmeno zaštićen na ročištu od veštaka. S tim ciljem je Županijski sud i zakazao ovo ročište. Vrlo je sumnjivo to što je Županijski sud odjedanput promenio stav i rešio da ne saslušava veštake i time obori ovaj nalaz. Inače, veštak koji je trebalo da se pojavi na ovom ročištu nije se pojavio zbog SMS pretnji, koje je dobijao od Severine Kojić neposredno pred dolazak na ročište. Takođe u celom ovom postupanju Županijskog suda vrlo je sumnjivo to što smo se majka i ja na jednom od prethodnih poslednjih ročišta dogovorili da ne želimo da se provode nova veštačenja. Ne želimo da nam nikakve osobe više saslušavaju i time viktimiziraju dete, ipak Županijski sud je postupio protivn našoj želji i naložio novo veštačenje i novo saslušanje deteta, da bi sada odjedanput odustao od te odluke. Sve ovo je vrlo sumnjivo.

Ispovest Milana Popovića uzburkala javnost Tužba je gotova! 

Da li je tačno da ste podneli krivičnu prijavu protiv Severine upravo zbog toga što je vaše dete ispitivano, a njegova izjava je sada deo predmeta u Županijskom sudu u Splitu?

‒ Da, istina je, podneo sam novu krivičnu prijavu zato što je majka nagovarala dete šta da kaže. Mišljenje deteta je potpuno drugačije od onoga šta je predstavljeno sudu. S obzirom na to da je dete u konfliktu lojalnosti, sud ne bi smeo da uzima mišljenje deteta za merodavno kod donošenja svoje odluke. Ukoliko ipak tako postupi, biće to odluka suda protivna odredbama zakona.

Ivan Vučićević/Scandal

 

Advokatski tim Kojićeve tvrdi da ste preko Gzima Redžepija uticali na mišljenja veštaka u prvostepenom postupku. Poznajete li dotičnog gospodina i kakav je vaš komentar na ovakve optužbe?

‒ Dr Redžepi je moj kućni prijatelj i porodični prijatelj iz detinjstva. Recite mi vi da li je nečija izjava za nekoga da je dobar otac pokušaj uticanja na bilo čije mišljenje i krivično delo, pod pretpostavkom da je dr Redžepi zaista tako nešto rekao veštaku? Inače, Severina je priznala da je ona ta koja je prijavila pokušaj uticaja na mišljenje veštaka, dok je istovremeno, u stvari, ona sama pokušavala da utiče na mišljenje tog istog veštaka u nekom parku, uveče u 21.15, nudeći mu torbu sa „dokazima“, koju je veštak odbio da uzme. Mislim da bi u ovom slučaju uskoro moglo da dođe do naglog preokreta na Severininu štetu.

Kakva su vaša očekivanja u daljem postupku i da li vaš sin zna za sve što se događa?

‒ Sada je dovoljno veliki da mnogo toga može i da pročita iz medija. Sina na sve moguće načine štitim od izloženosti celoj ovoj temi. Život sam u potpunosti posvetio našem sinu. Nadam se da će sud na kraju ipak doneti zakonsku odluku.

Pročitajte: Ispovest Milana Popovića - Trudiću se da naš sin redovno viđa majku

Jani Ugrin

 

Prvostepenom presudom Severina je imala pravo da viđa dete, ali i obavezu da plaća alimentaciju. Da li sve ispunjava?

‒ Severini je, naravno, omogućeno da viđa dete, inače biste odavno čitali u medijima da joj se brani da viđa dete. Ono što je zanimljivo jeste da za poslednjih dvadeset meseci, o kojima piše, brižna majka više od pola termina uopšte nije iskoristila sa detetom, već su s detetom bile ponovo neke treće osobe i službe za dostavu hrane. Nedavno kada sam joj ponudio da dete bude s njom, odgovorila mi je da ona nije moja bebisiterka da mi čuva dete dok sam ja na putu. Pa o čemu mi, ljudi, pričamo, o još jednom medijskom cirkusu koji ima za cilj da od majke napravi žrtvu.

Mislite li da postoji šansa da Županijski sud u Splitu preinači odluku Opštinskog građanskog suda u Zagrebu, te da starateljstvo pripadne Severini?

‒ Sud će, nadam se, odlučiti u najboljem interesu deteta, koristeći sve postojeće zakonske dokaze i materijale. Ukoliko sud preinači presudu, biće to ponovo odluka suda doneta protivno odredbama zakona, tako da ću ponovo morati da se žalim i dokazujem pravdu na višim instancama.

 

 

Komentari (7)

Loading
Jelena 23:36 03.08.2021
Odgovori

Daj bre covece ostavi vise ovu jadnu zenu na miru.Posvetio si zivot izivljavanju nad njegovom majkom svojim novcem a sam si je birao .Toliko ste dosadni sa tom pricom dete ce jos malo pa čovek postati a vi se jos svadjate.Da iole mislis na dete ne bi trebao dopustiti ni jedno slovo o vasem privatnom problemu da bude u novinama .Fuj.

NOVI SAD 07:53 04.08.2021
Odgovori

Bog ce vas kazniti oboje,ostavite dete na miru,to sto vas dvoje vise niste zajedno nije dete krivo,jadno dete da je mogao da izabere roditelje sigurno nebih vas izabrao.

Vesna Stankovic 11:35 04.08.2021
Odgovori

Sram ga bilo samo da joj nesto nadje. Na strani zena sam ovo je stvarno zlo

Milka 23:49 04.08.2021
Odgovori

Severini ne verujem ni jednu jedinu reč. U ovom slučaju potpuno sam sigurna da je ovaj tip odgovoran i bolji roditelj i staratelj. Ona je manipulatorka i glumica, i to nema veze sa njenom karijerom, poslom....jednostavno iz nje to izbija. Ne verujem joj, a nisu ljudi u sudu i svi koji učestvuju u procesu kreteni kao što većina veruje. Mediji pišu jedno i jure senzacionalizam, a i sada je u modi biti na strani žena. Ali u ovom slučaju institucije rade svoj posao mimo medijskih prezvakivanja. Severina svakako voli svoje dete ali nije bolji roditelj, pokazalo se u mnogo situacija i to oni koji vode proces znaju. Nije roditeljstvo samo da ga voliš...nego treba tim detetom da se bavis i da si u tome dosledan. Milanu svaka čast na istrajnosti i pozrtvovanosti. Najlakse je tutnuti dete majci. Ne, on se stvarno bori za to dete. Možda jer zna u protivnom kakav bi detetu život zaista bio.

Jane 09:10 05.08.2021
Odgovori

Da, to su ti dominantni muškarci koje boli du*e za emocije majke. Njihov cilj ne bira sredstva. Da, da... to su ti muškarci nasilnici (psihički, emotivni, finansijski) koji vrlo vješto od sebe prave žrtve.

hellomagazin.rs ATA images/printscreen youtube

Slične Vesti