Marko Jovanović: Trenutak slavljeničke euforije izazvao skandal

Marko Jovanović: Trenutak slavljeničke euforije izazvao skandal

Autor: | 02/06/2011

0

Mladi reprezentativac i golgeter „Partizana“ Marko Jovanović kaje se što je otpevao uvredljivu navijačku pesmu posle finalne utakmice „Kupa Srbije“, kada je njegov tim igrao protiv „Vojvodine“. Ovaj nepromišljeni postupak napravio je u žaru pobede i slavljeničke euforije, što će možda promeniti tok njegove karijere, jer je „Vojvodina“ pokrenula spor pred građanskim sudom protiv dvadesettrogodišnjeg sportiste.
- Utakmica je bila bitna i moji saigrači imali su veliku želju da pobede „Vojvodinu“. Oni su sa pola sata zakašnjenja izašli na teren što je unelo dodatnu nervozu među mojim saigračima. Kada je utakmica počela, više je ličila na borbu nego na utakmicu, a igrači suparničkog tima su napustili teren nezadovoljni suđenjem. Izrevoltiran tim činom, a i ponesen euforijom i pobedom mog tima, otpevao sam na mikrofonu navijačku pesmu sa uvredljivim krajem za navijače suprotnog tima. To nije smelo da mi se desi, duboko se kajem zbog toga. Nikoga nisam hteo da uvredim, izvinjavam se svima. Mlad sam i ponela me je atmosfera. To nije izgovor, ali je ovo prvi put da mi se desio eksces. Siguran sam da mi ništa slično nikada neće ni pasti na pamet - uzbuđeno za magazin „Hello!“ kaže sportista, koji se pre tri godine podvrgao operaciji stopala u Madridu, od koje se uspešno oporavio.
- To je pesma koju „Partizanovi“ navijači pevaju na utakmicama, a zapevao sam je u trenutku kada mi je bila „vruća“ glava. Trener mi je rekao da mi to nije trebalo, a i kapiten tima Krstajić me je iskritikovao. Ne znamo šta će se dešavati kasnije, teško mi je zbog toga, ali sam spreman na kaznu. Velika se halabuka u javnosti digla jer ta pesma na kraju ima nacionalistički ton, a meni nije bilo ni na kraj pameti da nekoga vređam. Volim Partizan, on mi je sve dao. Pored toga, i Fudbalski savez Srbije pokrenuće postupak protiv mene, ali još nisam dobio zvanično saopštenje. Nadam se da me neće suspendovati, to bi bilo najgore što može da mi se desi - kaže perspektivni sportista koji je tokom dvanaest godina, koliko je u „Partizanu“, osvojio šest trofeja, što je malo kom igraču pošlo za rukom.
Od kada se desio ovaj nemili događaj, utehu pronalazi u porodici, za koju je veoma vezan, i u momentima provedenim sa Hristinom, sa kojom je već dve godine u vezi.
- Roditelji i mlađa sestra znaju kakav sam i da često reagujem kako ne mislim. Pružaju mi veliku podršku, ali su svesni da sam pogrešio. Živim sam, pa mi u ovim teškim momentima mnogo znači što Hristina, studentkinja prava, provodi vreme kod mene, pružajući mi podršku. Uz mene je svim srcem, i razume me iako sam pogrešio. Videla je koliko želim pobedu i da sam se „izgubio“ u tom trenu nerazmišljanja. Sledeće nedelje otputovaću sa njom na nedelju dana u inostranstvo na more, tek ćemo se odlučiti na koju destinaciju - iskren je Marko koji je u dobrim odnosima sa članovima tima „Vojvodina“ i pored ekcesa koji mu se desio. Prvotimac „Partizana“ naglašava da mu je ovo jedan od najtežih trenutaka i nada se da njegov imidž neće zbog ovog skandala biti trajno ukaljan u javnosti.

Piše: Nadežda Jokić

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin