Terapija bojama: Unesu pozitivne vibracije u dom

Terapija bojama: Unesu pozitivne vibracije u dom

25/11/2014

0

Svi znaju za moć boja, a Feng Shui predlaže sledeće

Boje ne samo da menjaju raspoloženje, već imaju terapeutske moći. Feng Shui savetuje da ako se boje koriste u skladu sa određenim receptima, one imaju mogućnost da unesu pozitivne vibracije u dom.

Dakle, shodno tome obojitte zidove i unesite u svoj dom sreću, pozitivnu energiju i dobro raspoloženje.

CRVENA

U Feng Shui-u, crvena boja označava element vatre. Možete koristiti ovu boju na zidovima dnevne sobe, trpezarije, kuhinje, teretane, itd. U sobi vašeg deteta, koristite ovu boju sa pažnjom. Koristite crvenu boju na istoku, jugoistoku, zapadu i severozapadnoj oblasti vašeg doma. Nemojte koristiti ovu boju kao dominantnu u spavaćoj sobi, jer je veoma moćna boja.

Dodajte crvenu u prostoriji ukoliko se osećate umorno ili patite od anemije, jer je boja strasti i visoke energije. Koristite je u ravnoteži sa mirnim bojama.

BELA I SIVA

Siva, bela i crna boja pripadaju elementima metala, koji bi trebalo da budu dominantna figura u zapadnim i severozapadnim pravcima vašeg doma. Izbegavajte korišćenje previše sive na zidovima, jer to može dovesti do pada raspoloženja i energije. Ako želite, možete da koristite belu kao dominantnu boju, jer je bela povezana sa čistoćom.

ROZE

Još jedan topli element u Feng Shui je roze boja. Ona stvara smireno okruženje, tako da ako imate problema sa spavanjem, obojite zidove vaše spavaće sobe u svetlu nijansu roze. Roze boja donosi snažnu pozitivnu energiju u vašem okruženju.

ZELENA

Zelena boja je popularan izbor za dnevnu sobu i spavaću sobu. Ova boja povezana sa elementom drveta smanjuje stres i ima efekat lečenja.

NARANDŽASTA

Optimistična narandžasta takođe označava element vatre. Korišćenje ove boje povećava produktivnost, entuzijazam i zadovoljstvo. Narandžasta boja vas drži živahnim i razigranim, tako da će biti dobar izbor da koriste ovu boju u vašoj dnevnoj sobi ili dečjim zonama za igru.

Feng Shui objašnjava da ova boja jača živopisne razgovore i donosi dobru energiju u vašem domu. To je mešavina crvene i žute, tako da ima kvalitet obe boje, energiju crvene i vedrinu žute.

ŽUTA

Žuta boja je još jedna u nizu koja pripada elementu vatre. Međutim, njene lake nijanse pripadaju elementu Zemlje. U Feng Shui-u, žuta je centar svega, upoređuje se sa Suncem koje je krajnji izvor pozitivne energije. Možete koristiti ovu boju u bilo kojoj prostoriji, jer ova boja ima moć prilagodljivosti, fleksibilnosti, jasnoće, itd.

PLAVA

U Feng Shui-u, plava boja je povezana sa kontrolom negativnih emocija i označava element vode. Ona takođe smanjuje stres i napetost u životu. Izbegavajte previše plave na zidovima ako imate česte promene raspoloženja.

LJUBIČASTA

Ova kraljevska boja je takođe povezana sa elementom vatre u Feng Shui-u, tako da možete da oslikate zidove vaše sobe za meditaciju ovom bojom, jer stvara savršenu i mirnu atmosferu. Ako želite da obojite zidove u ljubičasto, birajte svetlije tonove, kao što su lavanda ili svetlo ljubičasta, ali ograničite korišćenje ove boje samo na istoku, zapadu i jugo-istočnim oblastima. Koristite ljubičastu ili ljubičaste nijanse u spavaćoj sobi za smirivanje i miran san.

Izvor: mojenterijer.rs

 

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin