Feng shui: Kako izabrati odgovarajuće boje za venčanje

Feng shui: Kako izabrati odgovarajuće boje za venčanje

Autor: | 02/06/2015

0

Jedna od prvih odluka koje busuća mlada donosi prilikom planiranja venčanja je izbor boja - kako bi cveće, ukrasi, pozivnice i druge stvari potrebne za ceremoniju bili u istim ili sličnim nijansama.

Feng šui boje imaju za cilj da stvore harmoniju na dan venčanja, stoga imajte u vidu sledeće savete kada budete planirali svoj "Big Day".

1. Jin i jang

Tradicija Feng šuija je u stvaranju harmonije kombinovanjem jina i janga. Boje se kombinuju tako što se jang boja upari sa jin verzijom te boje. Na primer, crvena ide dobro sa svojom jin verzijom - ružičastom bojom. Ostale jang i jin verzije uključuju tamnoplavu i svetloplavu, tamnozelenu i svetlozelenu, te ljubičastu i boju lavande.

2. Crna i bela

Tradicionalna venčanja u crno-beloj boji imaju posebno značenje u Feng šuiju. Bela je jang (muško), a crna je jin (žensko). To je kombinacija boja koja stvara muško-ženski sklad, te je razlog zbog čega je, ukoliko mlada nosi belu boju, njena energija usklađena sa muškom bojom, a mladoženja u crnom usklađen je sa ženskom bojom.

3. Božićne boje

Crvena i zelena su uglavnom povezane sa Božićem. Ukoliko je venčanje oko Božića, možete da iskoristite ove boje. Veruje se da kombinacija crvene i zelene boje donosi sreću u uspeh bračnom paru.

4. Metalne boje

Kombinovanje metalinih boja stvara sreću i harmoniju sa kreativnošću i decom. Metalne boje su bela, srebrna, plava i zlatna. Takođe, možete da kombinujete belu sa žutom, što znači nebo i zemlja. Kombinovanjem zlatne ili bele sa ljubičastom stvarate veliko bogatstvo energije.

5. Loš izbor boja

Postoji nekoliko kombinacija boja za koje se smatra da donose nesreću na dan venčanja. Tako ne bi trebalo da kombinujete crvenu s plavom, a crnu sa metalinim bojama. Kombinacija žute sa zelenom ili plavom, takođe, nije preporučljiva.

Izvor: Ljepota.ba

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još