Feng Shui saveti za malu kuhinju

Feng Shui saveti za malu kuhinju

Autor: | 03/02/2015

0

U Feng Shui-u (Feng Šui-u), kuhinja se smatra površinom kuće koja održava život, hrani porodicu i simbolizuje bogatstvo...

Stanari kuće zavise od hrane koja im daje energiju, pa je posebno važno da se ova hrana priprema u oblasti koja ima dobar balans Chi. Takođe se veruje da će se pozitivna energija koja postoji u kuhinji prirodno preneti na one koji rade u kuhinji, koji će zauzvrat ovu energiju preneti na one koji jedu hranu.

Ukoliko je vaša kuhinja mala, savetujemo da maksimizirate prostor prema Feng Shui (Feng Šui) principima.

BOJE U KUHINJI

Da biste kreirali harmoničnu energiju u kuhinji, koncentrišite se na svetle i vesele boje, kao što je žuta. Takođe je važno imati odgovarajuće osvetljenje u kuhinji, kao i dobru ventilaciju. Kad god je to moguće, prozor uvek treba da bude otvoren u kuhinji da se poveća protok svežeg vazduha i energije. Još jedan način za povećanje svetla u kuhinji je da dodate ogledalo, koje će vizuelno povećati veličinu kuhinje.

UKLONITE NEPOTREBNE STVARI IZ KUHINJE

Male kuhinje su poseban izazov kada pokušavate da ugradite dobar Feng Shui (Feng Šui) dizajn. Nephodno je izbeći osećaj skučenosti i gužve, jer to blokira protok dobre energije. Jedna od najbitnijih metoda je obezbediti otvoren i neopterećen prostor. Otvorene police su odlično rešenje za male kuhinje. U Feng Shui-u (Feng Šui), gomila stvari koja je van vidokruga se smatra jednako štetno kao gužva u punom svetlu. Previše detalja i previše gužve će otežati da zadržite kuhinju čistom. Ako imate previše stavki u vašoj kuhinji, uklonite sve stavke iz vaše kuhinje koje retko koristite. Nastojte ka prostranom i prozračnom osećaju u kuhinji, čak i ako je prostor ograničen.

POLICE U KUHINJI

Otvorene police su često efikasnije od zatvoreih ormara za poboljšanje Feng Shui-a (Feng Šui) u maloj kuhinji. Otvorenost polica može stvoriti bolji protok energije u kuhinji, a daju izgled otvorenog prostora, ali samo ako na njima nema previše kuhinjskih uređaja i detalja. Ako imate kuhinjske kabinete u vašoj kuhinji, obojite ih u svetle nijanse, kao što su bela, krem ili bledo žuta. Ne zaboravite da je podjednako važno da unutrašnje oblasti vaših kabineta, budu čisti i pregledni kao otvorene police.

SVEŽE CVEĆE U KUHINJI

Dovedite lepotu i život u kuhinjski prostor, pametnim rasporedom šarenog svežeg cveća. Trebalo bi da proverite cveće svakog dana, promenite vodu cveću i pažljivo uklonite cvetove koji su uvenuli i zamenite ih mirisnim svežim cvetovima. Budite sigurni da imate svežu energiju u maloj kuhinji, bilo da je mala saksija sa aromatičnim biljem ili sveže voće na stolu.

DEKOR U KUHINJI

Pored dobre sveže energije kuhinju možete dekorisati umetničkim delima, koja odišu bogatstvom i dobrim zdravljem. Bez obzira koliko je mala vaša kuhinja, uvek postoji način da se aktiviraju pozitivne namere kroz umetnička dela. To može biti slika voća ili slika nečeg drugog što vas podseća na bogatstvo, porodična fotografija, recimo. Upotrebite svoju maštu!

Izvor: mojenterijer.rs

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin