Ostvarite pozitivnu energiju u spavaćoj sobi

Ostvarite pozitivnu energiju u spavaćoj sobi

Autor: | 10/03/2015

0

Soba za spavanje predstavlja oazu za odmor i opuštanje na kraju dugog i napornog dana. Ipak, često se u njoj ne osećamo prijatno - ne možemo da zaspimo ili se budimo poprilično umorni. Ako imate neki od ovih problema, onda se prepustite Feng shuiju i uplovite u carstvo mira i pozitivne energije!

Pravilno raspoređen nameštaj može u velikoj meri da utiče na san i energiju. Tome nas uči Feng shui - drevna umetnost uređivanja životnog prostora.

Spavaća soba koja je organizovana po osnovnim principima Feng shuija pažljivo se uređuje kako bi se podstakao protok dobre i smirujuće energije. Ona ima moć da unese balans u naš život, dajući nam osećaj blagostanja i mira.

Predstavljamo vam pet Feng shui saveta kako da unesete promene u svoj dom - od jednoličnosti i sivila do zen energije:

Definišite fokusne tačke

Svaka soba treba da ima fokusnu tačku, pa tako i spavaća. Zato, obratite pažnju na vrata, prozore i krevet. Krevet bi trebalo da bude na dijagonalnom položaju u odnosu na vrata, ako je to moguće. Nikada ne pozicionirajte krevet direktno ispred prozora, već isključivo uz čvrst zid iznad uzglavlja. Kreveti od prirodnih materijala kao što su drvo, bambus i trska odaju najbolju energiju. Ako je vaš krevet napravljen od metala, jednostavno ga "omekšajte" materijalima poput pamuka, gaze ili svile.

Koristite različite tkanine da stvorite prijatan ambijent

Prema Feng shui-u, tkanine su veoma važne jer stvaraju toplu atmosferu. Obratite pažnju na izbor jer one treba da budu prozračne i od prirodnih materijala poput pamuka, svile ili lana. Budite kreativne pa uz njih dodajte i dekorativne materijale po želji. To mogu biti jorgan od pliša ili neobični, šareni jastuci koji će upotpuniti prostor za odmor.

Odaberite boje

Boja ima veliki uticaj na osećanja. Po Feng shui-ju, svaka boja različito deluje na naš um, u zavisnosti od nijanse. Zato je veoma bitno da ih pažljivo odaberete. Tople boje pružaju toplinu i udobnost. Izbegavajte korišćenje jarkih crvenih, žutih i narandžastih nijansi jer su one previše intenzivne za miran san. Ako više volite tople boje, onda vam predlažemo krem, prljavo roze ili zemljane.

Napravite idealno osvetljenje

Kao i boje, osvetljenje ima jak uticaj na naš um. Feng shui ne preporučuje previše intenzivna i blistava svetla. Zato obavezno odaberite zavese koje neće dozvoliti svetlosti da prodre u sobu i da ometa vaš san. Da biste napravili intimnu atmosferu u sobi za spavanje možete koristiti lampe, prigušivače svetla ili sveće.

Izbegavajte ogledala i elektronske sprave

Ogledalo u spavaćoj sobi može da pojača negativnu energiju u prostoru što može prouzrokovati nesanicu i uznemirenost. Zato, ako posedujete jedno u vašoj spavaćoj sobi, prekrijte ga odgovarajućim materijalom, pre nego što se spremite za spavanje.

Pored ogledala, i elektronika, po feng shui-u nikako ne bi trebala da se nađe u sobi za spavanje i odmor. Ona ometa zdravlje, plodnost i osećaj spokojstva pa se potrudite da je izbegavate.

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Najnovije vesti