6 Feng Shui pravila za dečiju sobu

6 Feng Shui pravila za dečiju sobu

Autor: | 23/06/2015

0

Deca za razliku od većine odraslih su mnogo podložnija uticajima negativne energije u svom okruženju...

Da bi stvorili bezbedno okruženje za vaše mališane, možete da uradite mnogo stvari, poput korišćenja drevne tehnike Feng Shui (Feng Šui) i usmerite pozitivnu Chi (prirodnu energiju) u pravom smeru i obezbedite vašem detetu sigurno utočište.

 

Jedan od primarnih pokazatelja da nešto nije u redu je poremećaj u spavanju deteta. Ako primetite da vaše dete počne da troši previše noći u vašem krevetu umesto u njegovom, trebalo bi da preduzmete hitne mere.

Evo nekih lako - primenjujućih Feng Shui (Feng Šui) metoda:

 

KREVET U SOBI VAŠEG DETETA

Krevet treba da bude pozicioniran uza zid kako bi obezbedio stabilnost i podršku. Međutim, izbegavajte postavljanje pored vrata ili ispod prozora. Feng Shui (Feng Šui) stručnjaci savetuju da nameštaj bude svetle boje i zaobljene forme.

ŠEMA BOJA

Šema boje u sobi je od vitalnog značaja za psihološko stanje deteta. Lepe, smirujuće pastelne nijanse će uticati najbolje. Dokle god izbegavate intenzivne boje kao što su crvena, magenta i roze nećete imati nikakvih problema.

 

ZONE U DEČIJOJ SOBI

Vrlo često se spavaća soba deteta kombinuje sa igraonicom, tako da morate da pravilno podelite prostor. Stvorite najmanje dva različita prostora - jedan za zabavu i jedan za spavanje i razonodu. Dok zona za spavanje mora biti pregledna i opuštajuća, zona za zabavu može da bude šarena i da, malo neuredna...

Lep tepih takođe čini odličan dodatak dečijoj sobi. Međutim, treba da budete veoma oprezni kada birate materijale. Prirodni materijali poput pamuka i vune su na vrhu liste, naravno ako vam budžet to dozvoljava.

 

DEKOR U DEČIJOJ SOBI

U spavaćoj sobi deteta, ne bi trebalo da bude nikakvih ogledala na zidovima. Prema Feng Shui pravilima, oni su previše aktivni (Jang). Ogledalo može da poboljša maštu klinaca i ne dozvoljava im da noću spavaju. Umesto toga, izaberite lepe porodične fotografije koja će pomoći vašem malom anđelu da se oseća bezbedno.

PROSTOR ZA SKLADIŠTENJE

Gužva u sobi remeti Chi energiju u prostoriji i izaziva probleme sa spavanjem, tako da morate da implementirate sistem za skladištenje, kako bi izbegli gužvu u sobi u svakom trenutku. S vremena na vreme sredite odeću i igračke vašeg deteta, barem jednom godišnje- Najbolje bi bilo svake sezone da uklonite sve stavke koje nisu u upotrebi. Možete neželjene objekte donirati u dobrotvorne svrhe ili baciti ukoliko su oštećene.

ELEKTRIČNI UREĐAJI

Što manje električnih uređaja bi trebalo da se nalaze u prostoriji vašeg deteeta. Izdvojiti uređaje, kao što su lampe, satovi, računari i slično najmanje dva metra daleko od kreveta za spavanje.

Izvor i foto: mojenterijer.rs

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin