Feng shui za leto

Feng shui za leto

Autor: | 07/07/2015

0

U drevnim vremenima, bilo je veoma važno za ljude da žive u harmoniji sa prirodom. Danas postoji osećaj nesklada između nas i našeg prirodnog okruženja. Ova podela ima tendenciju da stagnira energiju u našem telu i našem životnom prostoru.

Feng Shui, što znači "vetar i voda" na kineskom, je drevna umetnost i nauka harmonizacije naše unutrašnje Chi-univerzalne energije. Koncept Feng shuija se može uporediti sa akupunkturom. Baš kao što igle stvaraju ravnotežu za protok energije u telu, tako nameštaj, predmeti i boje poboljšavaju i donose ravnotežu u svakom prostoru. Ova lepa drevna praksa nam pomaže da stvorimo životni prostor koji nas podržava energično, a ne onaj koji radi protiv nas. Kada smo povezali sa prirodom, mi smo uključeni u moćni protok energije.

Komplementarne energije Jin i Jang su osnovni koncept Feng shuija. Jin i Jang predstavljaju sveprisutni polaritet u našem svetu: ženski i muški, hladnoća i toplota, tamno i svetlo, zemlja i nebo, zima i leto.

U Feng shuiju, leto je povezano sa elementom vatre, snažnim oblikom Jang energije. Vatra donosi toplinu, samopouzdanje, kreativnost. Želimo da izađemo i da radimo. Ako postoji preterane energije, međutim, možemo se osećati mlitavo, razdražljivo ili agresivno.

U Feng shuiju, leto takođe je povezano sa aspektom "slave i ugleda" našeg života. To bi podrazumevalo pozitivno priznanje, poštovanje i divljenje naših saradnika, porodice i prijatelja. Prema Feng shuijum sektor “slave i ugleda” se nalazi u zadnjem i srednjem delu vašeg doma ili kancelariji i potrebno je da zastupa elemente vatre.

Evo nekoliko saveta za poboljšanje takve moćne energije u ovom delu vašeg doma:

Ukrasite ovu oblast svećama u toplim boje (crvena, narandžasta).

Dekorišete prostor elementima drveta (drvo je sposobno da potpali vatru). Stavite biljke, ukrase od drveta ili fotografije šume.
Postavite nekoliko šiljatih predmeta, poput bambusa ili kaktusa, u ovoj oblasti vašeg doma da dodate još više jang energije vatri.
Stavite neke nagrade ili trofeje koje ste primili u ovoj oblasti.
Ubacite crvene kristale u ovoj oblasti da aktivirate strast i kreativnu energiju.

Stvaranje opozicije i polariteta je takođe važno za održavanje elemenata u ravnoteži. Na primer, kada najviše volite da popijete šolju tople čokolade? Verovatno tokom zime. Kada najviše želite da uživate u hladnoj vodi bazena? Najverovatnije u vrelini leta.

Ako elemenata vatre - leta ima previše, a vi se osećate razdražljivo, možete balansirati na sledeći način:

Stavite stolnjake u hladnijim bojama, kao što je svetlo ljubičasta ili plava.

Postavite mini fontane ispred vašeg doma. Ako postavite fontanu ispred kuće, uverite se da se protok kreće ka vratima, protok vode predstavlja bogatstvo koje se kreće ka vama (ne ka gostima).

Dekorišite svoj dom zelenim saksijama. Tokom leta često držimo zatvorene prozore i klima uređaji radi. Dnevne biljke pomažu da uklonite toksine iz unutrašnjeg vazduha i donose ravnotežu letnjim vrućinama hladnom, zemljanom energijom.

Ukrasite svoj dom hladnim kristalima. Ljubičasti ametist je divan za hlađenje i čisti bilo kakvu negativnu energiju.

Najbitnije od svega je da se zabavite sa Feng shuijem. Naučite Feng Shui pravila i napravite neke jednostavno promene, dok vaš dom postaje savršen životni prostor za vas.

Izvor: zenskimagazin.rs

Foto: pixabay

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin