Marija Karan otkriva tajnu svoje lepote

Marija Karan otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 16/11/2011

0

Šarm i harizmu Marije Karan, jedne od naših najlepših glumica, zapazili su i mnogi američki reditelji koji joj poslednjih godina sve češće poveravaju uloge u filmovima holivudske produkcije. Talentovana umetnica oduvek je vodila računa o svom izgledu pa koristi samo proverene preparate za negu koje joj preporučuju kozmetičari u koje ima poverenje, a posebnu pažnju pridaje nezi svoje duge kose koja je njen zaštitni znak. Osim što vodi računa o izboru proizvoda za negu, za njen lep izgled zaslužni sutakođe dobar san, zdrava ishrane, ali i redovna fizička aktivnost. Budući da za potrebe posla često koristi jaku šminku, Marija privatno nosi samo svedeni mejkap.
Važite za jednu od najlepših glumica na našim prostorima, koliko pažnje pridajete nezi lica, kose i tela?
- Imam dve kozmetičarke i ne mogu da živim bez njih. U Srbiji je to moja drugarica iz detinjstva Zorica koja je fantastična u svom poslu, njene ruke su zlatne. Ona me je naučila da brinem o svom licu i šta god ona kaže ja je slušam. Imala sam sreće da i u Los Anđelesu nađem odličnu kozmetičarku,Francuskinju Brigžit, tako da tamo slušam njene savete.Kosu redovno sređujem kod frizera. Nega lica i tela, ukoliko se izlažem suncu, bilo u zimskim danima ili leti, podrazumeva kreme sa visokim zaštitnim faktorom. Posle tuširanja redovno koristim kremu za telo radi hidriranja kože.
Poznato je da se privatno malo šminkate, da li je razlog to što zbog posla kojim se bavite uvek imate jaku scensku šminku?
- Volim šminkanje koje podrazumeva potpunu promenu izgleda za potrebe nekog lika. Šminkanje na setu smatram krajnje intimnim i bitnim trenutkom pred kadar, pa pokušavam da se opustim i potpuno uživam u tome. Posle snimanja šminku obavezno skidam mlekom, čistim lice tonikom i potom  nanosim hidratantnukremu.Privatno, mislim da je prirodni izgled uvek bolji izbor nego našminkati se a da to nije primerno situaciji. U trendu je prirodan izgled.
Jeste li kao devojčica voleli da se ulepšavate i na koji način?
- Jesam, ali mislim da je svako od nas imao fazu sređivanja. U lepom sećanju mi je ostao trenutak kada sam dobila prve lakovane cipele bele boje i period kada sam imala kratku kosu pa sam uglavnom nosila ličku kapu na glavi, zamišljajući da su crne rese sa kape moja duga kosa.
Kakve parfeme volite i imate li ih mnogo?
- Moj omiljeni pargem je "Le Labo“, volim jaču slatkastu notu sa primesom jasmina koji mojoj koži odgovara, kao i miris ružinog drveta. Imam još tri standardna koje koristim godinama. Ali uvek ubacim poneki novi miris da bih ga isprobala, ali uvek se vraćam prvobitnom izboru.
Koji parfem za muškarce vam se dopada?
- Ne znam kako se zove, ali znam ko ga nosi. Nikako da sretnem tu osobu i da pitam koji je to parfem. Na aerodromu se zabavljam tako što mirišem muške parfeme i tražim taj miris.
Da li muškarci u Americi više vode računa o svom izgledu nego kod nas?
- Generalno, svi obraćaju pažnju na izgled i zdravlje više nego kod nas. Ali nije sve u izgledu.
Smatrate li da bi muškarci trebalo da se posvete nezi kao i pripadnice lepšeg pola ili vam se ne dopada taj trend?
- Pošto smo u svemu ravnopravni mislim da je i kada je reč o nezi i izgledu poželjna ista posvećenost.
Da li biste mogli da izdvojite film u kome ste imali najlepši ili najoriginalniji mejkap?
- Film „Svadba“, reditelja Petra Pašića, i „Krstaše“, filmsko ostvarenje koji sam radila sa Džejmsom Frejnom i Klemensi Barton Hil za kanal „Si-Fi“.
Volite li da trošite novac na kozmetiku i šta najčešće kupujete?
- Uglavnom su to sjajevi za usne koji su mi u tom trenutku potrebni, a posle i zaboravim da ih imam jer koristim onaj koji mi je u torbi. I maskaru „Kevin  Aucoin“ koja je ubedljivo najbolja stvar na svetu, ne razmazuje se, a skida se vodom.
Koji je najbolji savet za lepotu koji ste dobili?
- Više je to bio kompliment nego savet -da sam od svih vrlina koje imam najmanje lepa i da se samo staram i razmišljam o svom stanju duha i pre svega unutrašnjoj ispunjenosti. Moj je savet da treba što duže spavati, jesti sveže i sirove namirnice, pitimnogo tečnosti, voleti i često se smejati.
Postoje li trenuci kada se osećate nesigurno i želite da promenite nešto na sebi?
- Sama sa sobom sam uvek dobro, zaista sam zahvalna i prirodi i roditeljima.
Nedavno je počela da se prikazuje serija „Nepobedivo srce“ u kojoj igrate zapaženu ulogu učiteljice Slavke, kakve komentare dobijate od gledaoca koji prate tu seriju?
- Svi kažu da su scenografija i kostimi savršeni. Ljudi su uglavnom setni jer im je potrebna pažnja i vole da se sete lepih davnih dana kada su se više družili i bili iskreni. Vole da vide poznata lica koja zrače toplinom, uglavnom su to pohvale da je sve besprekorno.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti