Iskra Brajović otkriva tajnu svoje lepote

Iskra Brajović otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 21/03/2012

0

Lepa glumica Iskra Brajović, koja igra u aktuelnoj seriji „Vojna akademija“, nikada nije imala problematično lice, tako da je odlazak kod kozmetičara i dermatologa za nju prava nepoznanica. Ova mlada dama se trudi da u svakom trenutku bude aktivna, a vitku liniju održava zahvaljujući dugim šetnjama i odlascima na časove joge. Posle čestog eksperimentisanja u bojenju kose tokom tinejdžerskih dana i studija, shvatila je da joj njena prirodna nijansa najbolje stoji.
Kako negujete lice?
-Moram da zahvalim genetici na čistom licu. Čak ni u pubertetu nisam imala akne, niti bilo kakve probleme s licem, tako da sam ga doskoro čistila samo sapunom, a posle sam ga mazala univerzalnom "Niveinom" kremom. Međutim, pošto imam suvo lice, koje je često izloženo teškoj šminki na snimanjima i predstavama, počela sam da koristim pilinge za lice i kremu za suvu kožu.
Odlazite li kod kozmetičara ili dermatologa ili više volite da sami otkrivate koji vam preparati odgovaraju?
- Nikada nisam bila kod kozmetičara. Na sreću, nije mi ni bio potreban do sada, ali mislim da glumica mora da neguje lice, tako da ću sigurno, kad primetim prve bore ili promene na licu, početi da mu posvećujem pažnju i odlazim kod kozmetičara.
Zbog posla ste često pod jakom scenskomšminkom, da li vam ona smeta i trudite li se da se zbog toga privatno manje šminkate?                                                             
- Pre nego što sam upisala fakultet, nisam se uopštešminkala. Tek kada smo dobili scensku šminku kao predmet, i pred ispite iz glume morali da nanosimo mejkap, shvatila sam koliko je lice drugačije pod reflektorima i koliko mu je potrebna šminka. I dalje se izvan scene skoro nikada ne šminkam, a i kada stavim neki kozmetički preparat, to se svodi na krejon i korektor.
Koji preparati za negu su obavezni u vašem neseseru?
-Uvek nosim krejon, korektor i labelo. Odskora sam otkrila "Sephora" parfeme različitih mirisa, koji odlično idu sa kremama iz iste linije, pa ih rado koristim.
Jeste li kaotinejdžerkavodili računa o ishrani da ne biste imali probleme sa bubuljicama?
-Ne, nikada, što osporava teoriju o povezanosti slatkiša i bubuljica, jer se nikada nisam lišavala čokolade i sličnih namirnica, pa ipak mi seto ne poznaje na licu.
Trudite li se i da vam koža tela bude negovana?
- Naravno, najviše volim kad mi je koža mekana i kad lepo miriše. Mada, na moru volim da sam slana. Generalno nemam osetljivu kožu, osim pega, mladeža i ostalih posledica belog tena,kojem baš i ne prija izlaganje suncu.
Volite li da odlazite na masaže?
-Volim, ali, nažalost, često ne stižem. Mada, čim ugrabim slobodno vreme, krenuću.
Prija li vam da ste fizički aktivni i odlazite li u teretanu?
-Mislim da sam trista šezdeset pet dana u godini fizički aktivna. Bilo da prepešačim po pet, šest kilometara dnevno, bilo da idem na jogu ili u teretanu, a tu su i pozorišne predstave, kojih nekada, ako računam i dečje, imam i po tri dnevno, što je velika aktivnost. Po prirodi sam hiperaktivna i ne volim da budem statična, pa me nikad ne mrzi da po snegu i hladnoći izađem sama na turu brzog hoda.
Vodite li računa o ishrani i koje su namirnice najčešće na vašem meniju?
- Od pre dve godine sam počela sama da vodim računa.Tada sam uradila test intolerancije na hranu i otkrila koje namirnice ne prijaju mom želucu i metabolizmu uopšte. Imam brz metabolizam, a na meniju se uvek mogu naći sve vrste barenog povrća, najviše volim brokoli i prokelj, ali jedino čega se ne mogu osloboditi su slatkisi, bez kojih mi ne prođe nijedan dan. Takođe sam ovisnik o kafi, a pošto sam alergična na mleko, zavolela sam sojino mleko, naročito od čokolade i vanile.
Volite li dugačke nokte i odlazite li redovno na manikir i pedikir?
-Nisam nikada puštala nokte, što zbog sviranja klavira, što zbog prirode posla, ali sam veliki perfekcionista i volim da su mi nokti uredni. Nikada nisam bila ni kod pedikira ni kod manikira, ali sam ja sama vrlo dobar pedikir i manikir, to volim i opušta me.
Da li je vaša kosa zahtevna za održavanje i na koji način je negujete?
-Moja kosa je po prirodi valovita, ali imam faze kada mi je jako kovrdžava, a nekad mi je ravna. Imam prirodno crveni pigment, pa sam se dugo farbala u boju nešto tamniju od moje, čak i u crnu, onda sam odustala od toga i sad sam u fazi da je sama feniram, ali se ipak ne bih usudila da je trajno ispravim.
U kojoj predstavi ste po vama imali najbolju šminku?
-Najviše volim šminku i frizuru u predstavi "Figaro se ženi i razvodi", a uživam i kada igram Snežanu, jer je san svake devojčice da izgleda kao iz Diznijeve bajke.

Piše: Ivana Nikolić

Foto: Naike Bokan

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin