Danina Jeftić otkriva tajnu svoje lepote

Danina Jeftić otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 22/02/2012

0

Glumicu Daninu Jeftić mnogi svrstavaju u grupu najlepših javnih ličnosti.  Izgledom i neospornim talentom osvojila je publiku kao Rosa u filmu „Montevideo, Bog te video“. Umetnica koja je sa porodicom provela jedanaest godina u Australiji, gde se bavila rukometom, ne pridaje previše značaja nezi lica, već je više usredsređena na izgled tela i na to da uvek bude u odličnoj formi. Zbog toga je posvećena sportu i ako nema vremena da ode u teretanu ili za rekreaciju u prirodi, vežba u svom domu. Taman ten nasledila je od oca, a odličnu kožu lica od majke. Nikada nije trošila mnogo novca na preparate svetskih proizvođača, jer smatra da joj oni nisu potrebni.
Koliko pažnje posvećujete svom izgledu?
- Ne previše, negujem se onoliko koliko je potrebno. Još sam mlada pa mi nisu potrebni sati da bih se mazala kremama i losionima. Bitno mi je da posle snimanja, kada mi je lice prekriveno teškom šminkom, skinem te naslage, umijem se mlakom vodom i nanesem najobičniju „nivea“ kremu. I posle tuširanja koristim mleko za telo istog proizvođača.
Ne odlazim u kozmetičke salone jer verujem da svoju kožu i ono što joj je potrebno poznajem bolje od ljudi koji me prvi put vide u životu. Kada sam imala sedamnaest godina, posetila sam kozmetičara i lice mi je loše reagovalo na te tretmane, pa sam odlučila da više ne odlazim u salone.
Kakvu šminku volite?
- Za snimanja i noćne izlaske volim jače da se našminkam. Bitno mi je da naglasim oči, što činim ajlajnerom, krejonom i tamnom senkom. U poslednje vreme stavljam i veštačke trepavice jer mi oči još više dolaze do izražaja. Preko dana se trudim da se ne šminkam, jer mi je zbog posla lice preopterećeno pa kada ne radim ili ne izlazim u grad, volim da ga odmorim.
Jeste li uvek bili crnka ili ste imali faze kada ste eksperimentisali sa bojom kose?
- Nikada nisam eksperimentisala. Imala sam priliku da isprobam razne perike i svesna sam toga da mi nijedna druga boja ne stoji osim tamne. Farbam se u crno, ali sam i prirodno tamnosmeđa, tako da se, i kada ostavim svoju boju kose, ne vidi razlika.
Da li je vaš taman ten prirodan ili je rezultat sunčanja u solarijumu?
- Prirodno sam tamna. Ten sam nasledila od oca. Upravo zbog te boje kože nijedna druga boja kose osim crne mi ne pristaje.
Imate li omiljeni parfem ili ih često menjate?
- Dva su mi omiljena, „Gucci by Gucci“ i „Escada Sunset Heat“. Dopada mi se kako pristaju mom telu. Znam i druge devojke koje ih koriste, ali na njima imaju drugačiji miris i to je ono što mi se sviđa kod tih parfema.
Dugo ste igrali rukomet, da li ste nastavili da se bar rekreativno bavite sportom?
- Svaka osoba može ujutru da izdvoji pola sata za rekreaciju. Dan uvek započinjem vežbanjem. Pre nego što popijem kafu i zapalim cigaretu odradim grupu vežbi koju sam praktikovala još dok sam trenirala rukomet. Leti obožavam da vozim rolere, taj oblik rekreacije me zabavlja.  Interesantnije je voziti rolere nego ići u teretanu u koju odlazim zimi kad god mi obaveze to dozvole.
Vodite li računa o ishrani?
- Bitno mi je kako se hranim i zbog toga uglavnom jedem kod kuće. Volim da znam koje namirnice unosim u organizam i koliko kalorija, a kada ručam u restoranu, to je nemoguće. Na mom meniju su uglavnom pileće belo meso, riba, morski plodovi i povrće. Slatkiše nikada nisam volela tako da za njima nemam potrebu.
Koliko vam je lepota pomogla u karijeri?
- Za glumački posao fizički izgled je bitan jer on treba da se poklopi sa likom koji tumačite. Glumac koji će dobiti neku ulogu ne bira se samo po talentu i mogućnostima već i po tome kako izgleda. Ne volim da pričam o svom izgledu, ali mi se češće dešavalo da zbog njega ne dobijem neku ulogu nego da me angažuju. Bilo je situacijakada je rediteljima za određeni lik bila potrebna devojka koja je manje izražajna, pa su mi govorili da im je potrebna glumica sa blažom lepotom, a moj taman ten, oči i crna kosa su odudarali od toga.
Kakav je vaš stav o estetskoj hirurgiji?
- Ako osoba ima potrebu da nešto promeni na sebi jer joj to stvara komplekse i nezadovoljstvo, onda mi je odlazak kod estetskog hirurga u redu. Ali, i u tome treba imati meru. Ne dopada mi se kada vidim devojku da je preterala sa silikonima u grudima ili da je prenapumpala usne. Sve što se radi trebalo bi da ima granicu.
Da li biste nešto korigovali na sebi?
- Nijedna žena nije sto posto zadovoljna svojim izgledom, pa ni ja. S druge strane, sve što nam se ne dopada možemo da prikrijemo garderobom, šminkom ili frizurom. Za sada ne postoji ništa što bih menjala u svom izgledu.

Intervju: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin