Dobra vila iz morskih dubina: Novak Đoković izvanredno zdravlje duguje njoj! (foto)

Dobra vila iz morskih dubina: Novak Đoković izvanredno zdravlje duguje njoj! (foto)

Autor: | 15/05/2022

0

Tajna Novaka Đokovića za izvanredno zdravlje

Spirulina, plavozelena alga, jedan je od najstarijih organizama na planeti. Dobila je naziv po jedinstvenom spiralnom obliku, a bila je poznata još u osvit civilizacije. Mnogi drevni narodi koristili su je za lečenje i jačanje tela. Otklanja umor, štiti nas od virusnih infekcija, stimuliše imuni sistem, povećava energiju, snižava holesterol... To su tek neki od benefita sa kojima je dobro upoznat i Novak Đoković. Štaviše, prvi reket sveta pretvorio je ovu neverovatnu algu u svoje tajno oružje.

Pročitajte: Ubrzava metabolizam, čisti toksine, a ne goji - Jelena Đoković svakodnevno konzumira ovu žitaricu

Getty Images

 

Šta sve ulazi u sastav spiruline? Recimo tek da je pravi trezor zdravlja, jer sadrži čak 18 aminokiselina i vitamine A, B, C, E i D. Ima više proteina nego meso, zbog čega je idealna opcija za vegetarijance i pobornike režima ishrane kojeg se Novak pridržava.

Pročitajte: Mama, izdao sam sebe - Novaka jedna stvar i danas tišti, Dijana otkrila detalje privatnog razgovora

Shutterstock

 

‒ Tokom dana moje telo izloženo je raznim izazovima, mentalnim i fizičkim. Važno je da mu pomognem da funkcioniše na najbolji mogući način. Zato dan počinjem konzumiranjem hranljivih obroka bogatih vitaminima, mineralima, antioksidansima... Spirulina je važan deo moje ishrane.

Pročitajte: Brusketi bez hleba? Može! Jelena Đoković ima sjajan recept

Shutterstock

 

„Zelena krv“ je laskavi nadimak ove alge impresivne boje, koja ima moć da popravi raspoloženje, motivaciju i pamćenje, i da nas u isto vreme oslobodi stresa, anksioznosti i depresije.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti