Jelena Đoković: Govorim četiri jezika i pročitam 50 knjiga godišnje

Jelena Đoković: Govorim četiri jezika i pročitam 50 knjiga godišnje

Autor: | 24/04/2020

0

Iako nije rada da govori za medije, Jelena Đoković svoje mišljenje voli da izražava na svom blogu i Instagramu. Tu piše o izazovima roditeljstva, nedoumicama koje su je mučile kroz odrastanje, o ishrani koje je se ona i Novak Đoković pridržavaju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on Apr 15, 2020 at 6:22am PDT

Pročitajte : Jelena Đoković pokazala kako uživaju Stefan i Tara (foto)

Kako je i porodica Đoković poslednjih dana u karantinu zbog koronavirusa, i Jelena ima više vremena za omiljene "lajvove" na Instagramu. Tako je nedavno govorila kojim metodama pribegava kako bi Stefanu  i Tari učenje učinila zanimljivim, a onda i pokazala da je ovladala veštinom šišanja, koju je usavršila na Novaku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on Apr 18, 2020 at 5:16am PDT

Pročitajte i: Novak ponosno hvali suprugu- Ovaj zadatak je suviše lak za Jelenu

Predsednica Fondacije "Novak Đoković" povodom Svetskog dana knjige je rado odgovarala na pitanja onih koji je prate na ovoj društvenoj mreži, a koji su bili rasploženi da saznaju nešto novo o njoj. Tako je otkrila koliko knjiga godišnje pročita, ali i koliko jezika tečno govori.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on Apr 23, 2020 at 6:49am PDT


–  Pričam srpski, engleski, francuski i italijanski. Čitam 50 knjiga godišnje, ne uživam u audio knjigama, volim da čitam, volim stranice.. Moram da priznam da mnogo više čitam na engleskom jeziku. Veliki sam fan Harija Potera. Nadam se da ću u budućnosti imati prilike da naučim još jezika, to je uvek korisna stvar –  istakla je Jelena u ovom uključenju,a onda i govorila o svom striktnom režimu ishrane.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on Dec 18, 2018 at 11:02am PST


–  Dijeta mi je striktna, jedem sve što je bazirano na povrću, ne jedem džank fud. Nisam luda za slatkišima, možeš da dobiješ mnogo kilograma. Uvek znam tačno šta mi telo traži. Ako osećam nešto, neku reakciju, bol... Znam da nešto nije okej, znam i šta nije okej, odmah. "Čitam" svoje telo –  kazala je Jelena.

– Hrana nam daje energiju, poručujem svima da se okrenu povrću, ništa loše ne može da bude od toga. Odavno sam prestala da jedem jaja, ne želim nešto tako da unosim u organizam –  dodala je Noletova supruga.

Recept Jelene Đoković – zdrava poslastica

Jelena s vremena na vreme i sa svojim obožavaocima podeli i koji recept.  Tako je jednom prilikom otkrila kako se priprema poslastica koju ona i Novak obožavaju.

Sastojci

– 200 g kakao putera;

– 2 kašike kokosovog ulja;

– 150 g kakao praha;

– 3 kašike javorovog sirupa;

– 1 kašičica lecitina;

– prstohvat soli.

Sastojci za sloj od bele čokolade:

– 100 g kakao putera;

– 1 kašika kokosovog ulja;

– 3 kašike javorovog sirupa;

– 1 kašičica lecitina

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on Oct 9, 2016 at 8:21am PDT

Pripema:

Istopite kakao puter i ulje, pa u to dodajte sve preostale sastojke. Dobijenu smesu podelite na dva dela, pa u jedan dodajte nekoliko kašika kokosovog ili bademovog mleka. Promešajte dobro.

Za sloj od bele čokolade, istopite puter i ulje, dodajte preostale sastojke i sve dobro promešajte. Sad imate tri činije sa tri različita testa. Ostavite ih da se prohlade i malo stegnu, a zatim u kalupe za mafine sipajte po jednu kašiku od svake mešavine, tako da se pomešaju.

Ostavite u zamrzivaču 30 minuta, pa ga možete poslužiti i uživati u ukusnoj poslastici.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Guliver/Getty/Ata/Instagram