Ubrzava metabolizam, čisti toksine, a ne goji: Jelena Đoković svakodnevno konzumira ovu žitaricu

Ubrzava metabolizam, čisti toksine, a ne goji: Jelena Đoković svakodnevno konzumira ovu žitaricu

Autor: | 01/11/2021

1

Jelena Đoković – ishrana bazirana na čudu od semena

Ishrana najboljeg tenisera današnjice intrigira javnost otkako je otkrio da ne jede meso. Od čega taj čovek živi, odakle mu snaga da satima trči po terenu, pa još na kraju i pobedi? Bezbroj je ovakvih pitanja, ali Novak Đoković je sam po sebi odgovor. Najveće uspehe u karijeri postigao je upravo otkako je korigovao jelovnik, a istih formula pridržava se i njegova supruga Jelena.

Pročitajte: Čarobni napitak koji je pomogao Novaku Đokoviću da postane jedan od najboljih svih vremena

Miloš Nadaždin

 

Jedna od namirnica koja je neizostavni deo nutricionističke priče u porodici Đoković je kinoa.

„Malo kinoe, puno povrća... i pun stomak!“, napisala je Jelena jednom prilikom na „Instagramu“ pored fotografije „superukusne salate“, kako ju je nazvala.

Pročitajte: Može i bez mleka - Veganska pavlaka po receptu Maje Volk

Kraljica žitarica vodi poreklo iz Južne Amerike, preciznije sa Anda, gde je zovu „zlatom Inka“. To je, zapravo, seme koje ne sadrži gluten, a fantastičan je izvor proteina, vitamina B, gvožđa, aminokiselina... Uz sve benefite ova supernamirnica pruža vam i mogućnost ispoljavanja kreativnosti jer je savršen dodatak raznim jelima.

Seme kinoe ima toliku nutritivnu vrednost da je i „NASA“ rešila da ga koristi u svojim dugim misijama, pa, ako ste se pitali u čemu je još, pored soka od celera, tajna Novakovih vrhunskih rezultata, eto odgovora. Uvrstite je u svakodnevni jelovnik.

Komentari (1)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti