Hronologija i teorije nestanka Kejt Midlton: Da li je operacija pošla po zlu ili se princeza razvodi zbog preljube

Hronologija i teorije nestanka Kejt Midlton: Da li je operacija pošla po zlu ili se princeza razvodi zbog preljube

Autor: | 12/03/2024

0

Slučaj Kejt Midlton ne prestaje da intrigira svet. Gde je nestala i kakav je to zdravstveni problem zbog kojeg je nismo videli već dva i po meseca, najduže otkako je postala članica kraljevske porodice?

Iako se poslednjih dana pojavljuju neke fotografije, javnost se ne smiruje. Previše je sve sumnjivo, tvrde mnogi. U rešavanje misterije uključeni su ozbiljni publicisti, doktori, eksperti za prilike na dvoru, a tviteraši ne prestaju da štancuju nove teorije zavere.

Sumnje su, mora se priznati, opravdane. Ima previše rupa u celom slučaju, a zvaničnih informacija – nema. Tek neke mutne slike, koje dodatno raspiruju vatru.

Chris Jackson/Getty Images

 

Poslednji put princeza od Velsa viđena je u javnosti tokom službe za katolički Božić, dakle 25. decembra prošle godine.

Naredna vest koja je o njoj stigla bila je ona koja je zabrinula svet – da je završila u bolnici, gde je imala zakazanu operaciju abdomena.

Stephen Pond/Getty Images

 

Saopštenje je izdato 17. januara. Zahvat je, ako je verovati toj objavi, izveden dan ranije. A onda su se neki stanovnici Londona prisetili da je tri nedelje pre toga, tačnije 28. decembra, u večernjim satima kolona vozila koja pripadaju kraljevskoj porodici protutnjala gradom i zaustavila se ispred bolnice „Kralj Edvard”. Postoje i autentični snimci.

Da li je Kejt bila u jednom od automobila? Da li je operisana mnogo ranije nego što je saopšteno?

Pročitajte: Da li je Kejt Midlton umrla? Britanci zabrinuti za princezu, palata ćuti

Zbunjuje i činjenica da je istog dana kada je javljeno da je princeza na klinici, dvor izdao saopštenje da i kralj Čarls mora na operaciju zbog uvećane prostate, a posle dva dana stigla je i vest da Sara Ferguson, vojvotkinja od Jorka, ima rak kože, samo nekoliko meseci nakon operacije kancera dojke.

Ming Yeung/Getty Images

 

Vilijam je odložio sve obaveze kako bi se posvetio deci. Svakog dana ih je vozio u školu i redovno posećivao suprugu u bolnici.

Njegovo zabrinuto lice na izlazu sa klinike nije promaklo fotografima.

Jonathan Buckmaster/MirrorPix/Profimedia

 

Početkom februara Bakingemska palata zvanično objavljuje da kralj Čarls ima rak prostate koji je otkriven prilikom hirurškog zahvata.

Za razliku od Kejt, njegovo stanje odmah je saopšteno naciji. Princeza od Velsa, koja nikad ovoliko dugo nije bila „van koloseka”, odnosno očiju javnosti, čak ni posle porođaja, a imala je tri, i dalje je misterija.

Pročitajte: Prokletstvo britanske kraljevske porodice - Nižu se bolesti i tragedije, da li je ovo razlog

I baš kada su sve zabrinutiji Britanci počeli da postavljaju ozbiljna pitanja, da spekulišu da li je Kejt uopšte živa ili je možda pala u komu, ona se odjednom pojavljuje pred objektivima paparaca koji su je snimili dok se sa majkom Kerol vozila okolinom Vindzora, nedaleko od porodične rezidencije Adelejd kotidž u kojoj se oporavlja.

Fotografija je mutna, snimljena iz daljine, a osoba koja sedi pored gospođe Midlton u najmanju ruku je sumnjiva. Ako je to princeza, onda se prilično ugojila. Ako nije, mogla bi da bude njena dvojnica ili pak sestra Pipa koja joj je došla u posetu sa majkom.

 

 

Ubrzo je stigla još jedna fotografija, povodom Dana majki. Kejt sa decom, svi srećni i nasmejani, ali ona primetno mršavija od „Kejt” slikane u automobilu samo dva dana ranije.

No, kraljevska porodica često za važne datume objavljuje porodične portrete koji su nastali nedeljama, pa i mesecima ranije.

Princ od Velsa

 

Međutim, eksperti za fotografiju (i oni koji imaju višak slobodnog vremena) odmah su primetili da je deo slike fotošopiran. Reagovale su i novinske agencije, potvrđujući da je to tačno.

Sporna fotografija istog dana je povučena, a princeza, od koje više od dva meseca nije bilo ni traga, ni glasa, juče se na zvaničnom Tviter nalogu Kensingtonske palate oglasila uz izvinjenje što je loše uradila fotošop.

 

 

I eto je ponovo juče, na još jednoj mutnoj slici, ovog puta sa suprugom u kolima. Ali, njeno lice nije u prvom planu.

Šta se dešava, pitaju se i Britanci i ostatak sveta. U ovoj digitalnoj, virtuelnoj eri, kada je sve dostupno svima i gotovo da ne postoji stvar koja ne može da se proveri, cela priča u vezi sa misterioznim nestankom Kejt Midlton postala je – dosije iks.

Goff Photos/Profimedia

 

Trenutno su aktuelne dve teorije: da je operacija pošla po zlu i da dvor pokušava da zataška problem, kao i da je princeza odlučila da napusti supruga zbog prevare. Uzrok je, kolaju glasine, njena bivša prijateljica, markiza Sara Rouz Hanberi, s kojom se Vilijam, navodno, godinama viđa.

Kejt je, kako tvrde teoretičri ove zavere, konačno pukao film. Ne želi više da igra u kraljevskoj predstavi, odnosno priči o srećnoj porodici, pa je početkom godine dostavila mužu papire za razvod. No, u međuvremenu se saznalo da je kralj bolestan...

James Veysey/Shutterstock Editorial/Profimedia

 

Ako se Čarlsu nešto desi, a zdravlje mu je narušeno, naslediće ga najstariji sin. No, ako u trenutku kad sedne na presto novi kralj bude razveden, to neće biti dobro za monarhiju. Dvor čini sve da odgovori Kejt od razvoda, a to je ujedno i razlog što nam se izgubila iz vida.

Šta je od svega ovoga tačno? Možda nije ništa. Možda lepoj princezi, kao svakom čoveku na svetu, treba malo privatnosti, naročito posle teške operacije? Ako je verovati palati, Kejt bi uobičajenim obavezama trebalo da se vrati početkom aprila, posle katoličkog Uskrsa.

Chris Jackson/Getty Images

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Leon Neal/Getty Images

Slične Vesti

Najnovije vesti